Kyrkor ber till Gud för mer invandring

Publicerad 11 maj 2019 kl 00.04

Inrikes. En mängd kyrkor i Sverige ringer nu sina klockor för utvisningshotade afghaner som påstås ha konverterat till kristendomen. Enligt Världen idag ringer kyrkorna sina klockor och "ber till Gud om en förändrad asylpolitik".

Gilla artikeln på Facebook

Det var förra månaden som pastorn Christian Mölk ville att svenska kyrkor skulle ringa "fara å färde" på grund av att afghanska konvertiter skulle utvisas till Afghanistan.

Svenska myndigheter har nämligen varit skeptiska till att afghanerna på riktigt konverterat till kristendomen.

Läs även: Mohamed fann Jesus efter våldtäkten – får stanna

Genom att göra så kan de nämligen få stanna i Sverige, eftersom islamska regler förordar dödsstraff för personer som lämnar den muslimska tron.

En del kristna företrädare hävdar dock bestämt att afghanerna visst har konverterat på ett ärligt sätt. Genom att ringa i sina klockor protesterar man mot utvisningarna.

"Det skulle visa på den oerhörda upprördhet vi svenska kristna upplever när vårt land utvisar våra afghanska syskon till världens näst farligaste land för kristna. Det skulle också visa på vilken allvarlig situation vi hamnar i som land om vi inte står upp för religionsfrihet och mänskliga rättigheter", skrev Christian Mölk på Facebook i april.

Enligt Världen idag ledde uppmaningen till en rörelse i social medier, och har gjort att kyrkor i flera städer vissa dagar ringer sina klockor till stöd för afghanerna. Syftet är en mer liberal invandringspolitik. Som det är idag bryter Sverige mot "mänskliga rättigheter", hävdas det.


Nyheter från förstasidan

Orbán: Vänstern utgör ett dödligt hot mot Europa – "Försöker utrota nationerna"

Uppmanar alla Europavänliga människor att gå och rösta i söndagens EU-parlamentsval. "Om vänstern styrt Ungern hade vi haft hundratusentals invandrare från Afrika eller Mellanöstern i vårt land."0 

Ekonominyheter

Busslinjer dras in – har inte råd att tanka

Kronraset slår hårt mot småländsk kollektivtrafik.. Linjer dras in i Kalmar, Oskarshamn och Västervik när Riksbanken går "all-in" för att rädda bostadsmarknaden.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Liberal hysteri när ledarskribent använder g-ordet. Angriper ordval när argumenten tryter, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Vetenskap

Slipp myggen – med ränder på kroppen. Sambandet för första gången bevisat.0 

Gener bakom val att skaffa hund. Står för mer än halva förklaringen till att man blir hundägare.0