Lööfs senaste insikt: "Vanliga människor" har börjat hata mig

Publicerad 9 februari 2019 kl 18.21

Inrikes. Centerpartiets partiledare Annie Lööf har nu börjat inse att även "vanliga människor", som hon uttrycker det, inte gillar henne, säger hon i TV4 Nyhetsmorgon.

Gilla artikeln på Facebook

I intervjun med TV4 Nyhetsmorgon på lördagen så talar Annie Lööf även ut om "hatet" som riktats mot henne i samband med regeringsprocessen.

Centerledaren hävdar att hon har blivit utsatt för hat och hot under hela tiden som hon varit partiledare.

Men efter riksdagsvalet har det blivit värre och mer omfattande och hatet har även brett ut sig bland "vanliga människor", menar hon.

Enligt Lööf handlar det om att hon är en liberal "kvinna i politiken", och därför kommer avsky både från höger och vänster.

– Men det som kom nu under hösten var ju att alla hämningar släppt, säger hon i TV4 och räknar upp äldre människor som uttrycker antipati och 13-åriga barn som vill "skjuta" henne. Det finns ganska många vanliga människor, om man får säga det, som bakom skärmen säger de allra vidrigaste sakerna.

Enligt Annie Lööf måste nu "vuxenvärlden" gå in och styra upp samtalstonen i Sverige. Att till exempel angripa familjemedlemmar är helt att gå över gränsen, enligt Centerledaren, som dock samtidigt påpekar att hon lärt sig hantera angreppen.


Nyheter från förstasidan

Vänsterpartiet vill hjälpa IS-terroristerna tillbaka till Sverige: "Rimligt"

Anser att regeringen aktivt ska medverka till ett överlämnande. Partiet vill inte heller dra in medborgarskap eller se några andra lagändringar gällande hanteringen av terrorister.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Joakim Andersen om den politiskt inkorrekte libertarianen Hans-Hermann Hoppe.0 Plus

Vetenskap

Stenålderns européer "mycket mer rörliga" än man trott. C14-dateringar av megalitgravar målar upp en helt ny bild.0 

Kultur

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus

Sagan om ringen anklagas för att vara rasistisk mot orcher. Författare menar att fantasyromanens kannibalistiska figurer är utsatta för "diskriminering".0 Plus