Linda Snecker (V): "Vi förutsätter att alla män är våldtäktsmän"

Publicerad 11 april 2019 kl 17.27

Inrikes. Vänsterpartiets Linda Snecker chockerar nu genom att påstå att kvinnor förutsätter att "alla män är våldtäktsmän". Hon är också tydlig med att "alla män" har ett "kollektivt ansvar" för våldtäkter.

Gilla artikeln på Facebook

Det var under en debatt i riksdagen på torsdagen som Vänsterpartiets ledamot Linda Snecker fällde sitt uttalande.

– Mäns våld mot kvinnor styr hela världens struktur. Mäns överordning, kvinnors underordning, inledde hon sitt anförande i riksdagen med.

– Vi kvinnor anpassar våra liv och vårt beteende efter mäns eventuella hot om våld. För vi kan inte se på dig om du är våldtäktsman, därför förutsätter vi att alla män är våldtäktsmän. Det är den brutala sanningen. Det är så ett strukturellt problem ser ut. Det är därför som män måste ta sitt kollektiva ansvar. Alla män, fortsätter hon.

– För jag vägrar vara rädd, jag vägrar att mina medsystrar ska vara rädda. Det är därför som feminismens kamp är allas kamp. Mäns våld måste stoppas, förklarar vänsterpartisten.

– Det sexuella förtrycket skär genom hela samhället, och utövarna är män med alla tänkbara bakgrunder och positioner, enligt V-politikern.

Sverigedemokraterna har uppmärksammat uttalandet på Facebook, och i kommentarsfältet är användare chockade. De tror inte det är sant.

– Linda Westerlund Snecker "förutsätter att alla män är våldtäktsmän" och säger att alla män måste ta sitt ansvar. Det är en rökridå för att skyla över de verkliga orsakerna till sexualbrottsepidemin, säger SD:s Katja Nyberg, ledamot i justitieutskottet, polis och utredare vid Nationella operativa avdelningen (NOA), på partiets Facebook.

– Vänsterpartiet påstår att de står upp för kvinnors lika värde. Men varför då envisas med att försöka dölja de främsta orsakerna till dagens problematik med hot och våld mot kvinnor? De förnekar desperat konsekvenserna av sin egen massinvandringspolitik och pekar istället ut alla män, bara för att dölja fakta om våldtäkterna, fortsätter Nyberg.


Nyheter från förstasidan

Malmöpolisens senaste "knep" för att stoppa brott – högtalare på offentliga platser

Polisen ska i realtid säga till brottslingarna att sluta begå dumheter. "Polisen kan inte vara på alla platser samtidigt men högtalarna möjliggör för oss att vara närvarande på fler platser."0 

Ekonominyheter

Stockholms boprisras i dollar: 20 procent

Säljarna får allt mindre för pengarna.. Köpkraften per såld kvadratmeter rasar när kronan fortsätter sin resa mot botten.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Joakim Andersen. "När Schulman skriver 'äntligen' och andra gillar det så ger det oss en liten inblick i hur de fungerar."0 Plus

Vetenskap

Forskare ska klona urtida häst . Blod från fölet påträffades efter över 40.000 år.0 Plus

Ny svensk metod upptäcker politikerförakt automatiskt. AI reagerar när politiker beskrivs som "idiot" eller "kärring".0