Våldtäkten mot livlösa kvinnan
Arkivbild.

"Livlös kvinna" våldtagen i Luleå

Publicerad 8 juli 2018 kl 16.04

Inrikes. Polisen har gripit en 20-årig man misstänkt för en utomhusvåldtäkt i Luleå. Offret uppges vara en "livlös" kvinna i 35-årsåldern som hittades i staden på söndagsmorgonen.

Gilla artikeln på Facebook

Det var klockan 07.24 på söndagen som polisen larmades om att en kvinna låg på marken vid piren vid Lulsundsgatan i Luleå.

I närheten av platsen ska också en man ha befunnit sig.

"Kvinnan beskrivs som livlös", skriver polisen på sin hemsida.

"Tack vare bra uppgifter från vittnet/anmälaren kan vi vara snabbt på plats och ambulansen är där strax efter oss. Det är sannolikt att kvinnan, som är i 35-års åldern, är utsatt för brott och mannen som är kvar på plats grips misstänkt för våldtäkt", fortsätter man.

Kvinnan fördes till sjukhus för vård samt för undersökning med tanke på brott.

"Vi lämnar inte ut några uppgifter om hennes hälsoläge. Vi har inte ännu kunnat hålla något längre förhör med kvinnan", påpekar polisen.

Den misstänkta brottsplatsen spärrades först av. Under söndagen har sedan kriminaltekniker gjort en brottsplatsundersökning och avspärrningarna har därefter hävts.

Den gripne mannen, som är i 20-årsåldern, anhölls klockan 11.30 av jouråklagare. Han är på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt.


Nyheter från förstasidan

AFS: Youtube har raderat oss permanent

Partiet anklagas av Youtube för "hets mot folkgrupp". Gustav Kasselstrand: "Det politiskt korrekta etablissemanget gör allt i sin makt för att sätta käppar i hjulen för oss."0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Joakim Andersens tankar inför valet. Hög tid inse att politikerna bara bryr sig om sig själva och sina importerade vänner.0 Plus

Mer från Inrikes

Vetenskap

Sömnstörningar ger ökad risk för demens. Även ovanligt lång sömn är kopplat till kraftig riskökning.0 

Här upptäcker svenskarna bisarra nya djurarter – på 5.000 meters djup. Undersökte okända områden djuphavsexpedition.0 Plus

Kultur

Ulf Lundell sågar Pascalidous "Nobelpris". "Är det feminism så är det gymnasialt."0