Finn Bengtsson.

M-profil lämnar riksdagen i protest

Publicerad 9 oktober 2016 kl 16.35

Inrikes. Moderaternas riksdagsgrupp har förvandlats till en samling ja-sägare och mobbare. Det menar riksdagsledamoten Finn Bengtsson (M), som har beslutat sig för att inte ställa upp för omval.

Gilla artikeln på Facebook

Finn Bengtsson var bland annat en av få moderater som öppet kritiserade den så kallade Decemberöverenskommelsen, vilket ledde till att han drabbades av repressalier från partiledningen och mobbades ut av sina partikollegor i riksdagen.

– Den rådande antidemokratiska slutenhetskulturen håller på att förvandla moderaternas kärna till en grupp alltmer tysta personer, som vid egna ställningstaganden får känna på repressalier av oproportionell styrka, säger han till Aftonbladet.

Bengtsson säger att han kommer att ägna sina sista två år i riksdagen åt att motarbeta den osunda internkulturen i Moderaterna.


Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Missar aldrig chansen att utmåla oss som monster. Joakim Andersen har läst Jim Goads nya bok Whiteness – The original sin.0 Plus

Vetenskap

Språkbegåvade har tjockare hjärna. Ju tjockare hjärnbark desto enklare lära sig nytt språk.0 

Kultur

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus

Sagan om ringen anklagas för att vara rasistisk mot orcher. Författare menar att fantasyromanens kannibalistiska figurer är utsatta för "diskriminering".0 Plus