Tim Pool
Mathias Andersson och Charbel Kawak är politiker som inte bor i Rinkeby.

Männen som Tim Pool träffade i Rinkeby är politiker som inte bor i förorten

Publicerad 6 mars 2017 kl 15.30
Av Mattias Albinsson

Media. De tre män som den amerikanska krigsreportern Tim Pool träffade vid sitt andra besök i Stockholms­förorten Rinkeby är politiker som själva inte bor i förorten.

Gilla artikeln på Facebook

I videon antyder Pool att han springer på de tre männen av en slump vid sitt andra besök i den invandrar­dominerade förorten.

– Vi tog inte med några stora kameror, vi var precis och bowlade och träffade några trevliga människor. Vi ska hitta någonstans att sätta oss för att prata om vad som händer i Sverige, säger Pool i videon.

Det är ett påstående som inte är sant. De tre männen är alla aktiva i partiet "De Fria" och ingen av dem bor i närheten av Rinkeby. En av partiföreträdarna, Mathias Andersson, har själv skrivit om träffen med Tim Pool på Facebook.

"Idag mötte #Folkresningen #DeFria upp de USA-baserade journalisterna Tim Pool och Emily Molli i Rinkeby för att svara på frågor om samhällsutvecklingen här i Sverige", skriver han.

Många som sett Tim Pools video på Youtube förvånas över att han springer på en grupp vita människor i en förort som starkt präglas av kanske inte minst somaliska invandrare, men även andra invandrar­grupper från tredje världen.

"Bowling, buss, taxi, vita människor, poliser, butiker, kaffe .... det där är inte en no go-zon Tim", kommenterar en person.

En läsare som hört av sig till Fria Tider är kritisk till att Tim Pool inte upplyser sina följare om att det är politiker han intervjuar, inte Rinkebybor, och att de har en politisk agenda. Läsaren ifrågasätter dessutom att Pool pratar med företrädare för De Fria eftersom partiet bland annat anklagar "anglozionistiska banker" för att upprätthålla dagens banksystem som man vill förändra. De har en "tveksam agenda", skriver läsaren.

Fria Tider har sökt Tim Pool för bemötande.

Artikeln är rättad. Den person som sitter bredvid Mathias Andersson är Charbel Kawak. Båda männen är aktiva i "De Fria".


Ekonominyheter

Regeringen skärper 3:12-reglerna

Täpper till möjlighet till lägre skatt.. Riskerar att öka klyftorna mellan fattiga företagare och rika anställda.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Vill bli president i USA – med löfte om medborgarlön på 1.000 dollar. Men Yangs analys av automatiseringens följder är högst relevant, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Vetenskap

Moderns infektion ger deprimerade barn. Infektion under graviditeten ger markant ökad risk för depression och autism hos barnet.0 

Svenskarna hittade sfinx i Egypten. "Enastående och överraskande."0 Plus

Kultur

Henrik Schyffert får "Stora retorikpriset". Sägs ge svenskarna "insikter" om samhället.0 

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus