Polisens foto på brottsplatsen och på Fardin, som tog på kvinnan och onanerade medan hon våldtogs av Anwar.

Medelålders kvinna ville bevisa att rasisterna har fel: "Ska inte du också våldta?" frågade ena flyktingbarnet sin kompis när han var klar med henne

Publicerad 23 april 2018 kl 22.56

Inrikes. Två flyktingbarn från Afghanistan döms för våldtäkt respektive sexuellt ofredande mot en medelålders kvinna som de bjudit hem till ett HVB-boende i Ljungby. Kvinnan, som varit engagerad på Facebook mot utvisningar, ville bevisa att de främlingsfientliga har fel om att afghaner är farliga.
– Ska inte du vara med och våldta? frågade det ena flyktingbarnet sin kompis i samband med våldtäkten, enligt domen.

Gilla artikeln på Facebook

© VT

Ur domen. (Klicka för större bild.)

Det var den 26 december 2017 som kvinnan blev utsatt för våldtäkt av Anwar och sexuellt ofredande av Fardin i Ljungby. Båda påstår sig vara födda år 1999 och komma från Afghanistan.

I polisförhör har kvinnan berättat att hon under kvällen kände för att gå ut på krogen, utan att lyckas få tag i någon annan som ville följa med.

Efteråt träffade hon två ensamkommande flyktingbarn utanför en pub. Hon samtalade med duon, som uppgav att de kom från Afghanistan.

Kvinnan berättade i polisförhör att hon "var med i en grupp på Facebook, hon minns inte vad den hette men det var något om att Sverige inte skulle skicka hem de som kommer hit".

– Jag har alltid tyckt synd om dem som flytt på grund av kriget. Andra har istället tyckt att de ska åka hem igen och det har jag opponerat mig emot, sade kvinnan.

– Jag tyckte det var ganska intressant att prata med dem. Det var många som hade sagt till mig innan att man skulle akta sig för de killar som kommer som flyktingar, fortsatte hon.

Anwar frågade om kvinnan ville följa med till deras HVB-boende och dricka alkohol, vilket hon tackade ja till efter att ha funderat och tvekat eftersom hon hade lovat sina barn att inte komma hem för sent.

– Jag tyckte att det kändes okej och kände mig inte orolig. Jag är aldrig varit rädd eller orolig för människor från andra länder, underströk kvinnan efteråt.

När de kommit fram till boendet vid 03:30-tiden gick de till Fardins rum, där kvinnan satte sig på en madrass bredvid Anwar medan Fardin lade sig i sin säng.

När hon hade ställt sig upp och skulle sätta sig på madrassen igen snubblade kvinnan in i väggen och fick ont. Hon lade sig på madrassen och fick en kudde av Anwar. Direkt efteråt började han ta på hennes kropp.

– Jag vill inte, jag vill inte! förklarade hon förgäves och försökte putta undan afghanen.

Då lade han sig över kvinnan, drog av hennes byxor och höll tag i en av hennes armar. Därefter genomförde han en vaginal våldtäkt medan han flera gånger sade åt kvinnan att hon skulle vara tyst.

När Fardin låg i sängen frågade Anwar om han inte också ville förgripa sig på kvinnan

– Ska inte du vara med och våldta? sade Anwar på farsi, enligt domen, där det framgår att det var just det ord som betyder "våldta" som användes.

Fardin lämnade sin säng, tog tag i kvinnans bröst under tröjan och onanerade bredvid medans Anwar fortsatte att våldta henne vaginalt.

När kvinnan fortsatte skrika och protestera började Anwar våldta henne analt istället. Hon skrek att det gjorde otroligt ont och till slut slutade han.

När kvinnan tagit sig ut på gatan och lyckats komma en bit bort ringde hon direkt 112 och larmade om våldtäkten. Polis och ambulans kom till platsen och kvinnan fick först peka ut vilken lägenhet brottet ägt rum till polisen innan hon togs till sjukhuset. 

Nattpersonal som befann sig på boendet märkte inget av händelsen, skriver Sveriges Television.

Allmänna handlingar visar att Anwar och Fardin är medborgare i Afghanistan. Anwar har tolkbehov på dari och Fardin har tolkbehov på farsi.

Anwar har uppgett att han är född november 1999. Migrationsverket anser istället att han är född oktober 1999.

"Det betyder att oavsett om man går på hans egen uppgift eller på den ålder som Migrationsverket bestämt hade han den 26 december 2017 fyllt 18 år", skriver tingsrätten.

Den 16 april 2018 kom domen från Växjö tingsrätt. Anwar döms för våldtäkt. Straffet blev ett år och tre månaders fängelse samt tio års utvisning. Han ska även betala 134.990 kronor i skadestånd till kvinnan.

Fardin döms för sexuellt ofredande till villkorlig dom. Han ska betala 23.990 kronor i skadestånd till offret. Åklagaren yrkade aldrig på att Fardin skulle utvisas.

Kvinnan har mått mycket dåligt och haft sömnsvårigheter efter händelserna.


Få våra viktigaste nyheter

Gör som tiotusentals andra svenskar och följ Fria Tider på Facebook!

Nyheter från förstasidan

Erik Bengtzboe (M) lämnar uppdrag efter mammabluffen

Går med på att lämna tunga M-uppdrag i riksdagen. 32-årige kulturmarxisten fick ut över 150.000 i bidrag genom att vara skriven hos mamma.0 

Ekonominyheter

Svenskt luftskepp ska flyga miljardärer till Nordpolen

Priset: 600.000 kronor för en kabin.. "I nästa steg vill vi bredda och flyga till exempel mellan London och Berlin."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.