Esabelle Dingizian (MP).

Miljöpartist vill införa raskvotering

Publicerad 14 maj 2014 kl 11.35

Inrikes. För att skapa riktig "mångfald" i Sverige måste staten gå in och tvångskvotera invandrare på arbetsmarknaden, kräver riksdagsledamoten Esabelle Dingizian (MP).

Gilla artikeln på Facebook

Dingizian, som själv kommer från Irak, skriver i en debattartikel på SVT Opinion att det måste bli mer etnisk mångfald i Sverige.

"Mångfald är viktigt, både för individen och samhället. Utan influenser utifrån står landet still. Tyvärr ser vi idag rasistisk politik spridas över hela Europa, men vi måste stå på oss", skriver hon.

Enligt Esabelle Dingizian räcker det inte med att bara kvotera kvinnor, utan liknande system måste även införas för etniska minoriteter.

"Nu är det dags att vi tänker i samma banor när det gäller etnisk mångfald. Utan handlingskraftiga reformer kommer utvecklingen ta decennier, om inte mer", skriver miljöpartisten.

Det är inte första gången Esabelle Dingizian kommer med nyskapande förslag. Inför valet 2010 krävde hon att det skulle införas clowner på äldreboenden.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Euron på 10,82. Samtidigt faller valutan mot dollarn till 9,63 kronor per dollar.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Liberal hysteri när ledarskribent använder g-ordet. Angriper ordval när argumenten tryter, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Mer från Inrikes

Orbán: Pengakåt "vänstermaffia" försöker lura världen att invandring är bra och oundvikligt

Kräver totalt invandringsstopp inför EU-valet.. "Vi vill se ledare i Bryssel som inte vill organisera invandringen, utan som vill stoppa den."0 

SD-kvinnan själv: En misstolkning – "För mig är detta utagerat"

Tillbakavisar sexbrottsanklagelser.. "Vi har diskuterat hela händelsen, där han har bett om ursäkt och vi har gått vidare."0 

Sidor

Vetenskap

DNA från 10.000 år gammal svensk hittat – i tuggummi. Äldsta mänskliga DNA-fyndet i Skandinavien hittills.0 Plus

Ny studie: Vanliga finnar ger cancer. Forskarna: Så drabbas du av fenomenet.0 Plus