Minst 20 dödade när Saudiarabien bombade bröllop i Jemen

Publicerad 23 april 2018 kl 15.02

Utrikes. Minst 20 personer har dödats i en saudisk flygräd över ett bröllop i norra Jemen. De flesta dödade var kvinnor och barn, skriver The Independent.

Gilla artikeln på Facebook

Minst 20 personer, inklusive bruden, har dödats i en saudisk flygräd i norra Jemen på måndagen. Bomberna träffade ett pågående bröllop och de flesta dödade var kvinnor och barn.

I attacken skadades också 45 personer, däribland brudgummen.

Trettio av de skadade uppges vara barn och flera av dem befinner sig i kritiskt tillstånd sedan de bland annat fått kroppsdelar avslitna.

Bilder från platsen visar utspridda kroppsdelar på marken, rapporterar The Independent.

Runt 14.000 människor har dödats under det "bortglömda kriget" i Jemen och den USA-understödda militäralliansen har tidigare anklagats för att bomba civila mål som sjukhus och skolor.

På ena sidan i den blodiga konflikten står Saudiarabien allierat med USA samt sunnimuslimska grupper. På andra sidan huthi-rebeller understödda av Iran, som enligt egen utsago kämpar för att beskydda landets shiamuslimska befolkning.

Västerländska stater som USA och Storbritannien har kritiserats för sin vapenförsäljning till Saudiarabien. Enligt FN är de flesta civila dödsfallen i Jemen ett resultat av saudisk flygbombning.


Ekonominyheter

Regeringen skärper 3:12-reglerna

Täpper till möjlighet till lägre skatt.. Riskerar att öka klyftorna mellan fattiga företagare och rika anställda.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Vill bli president i USA – med löfte om medborgarlön på 1.000 dollar. Men Yangs analys av automatiseringens följder är högst relevant, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Mer från Utrikes

EU betalar domstol för att åtala Assad

Finansierar process vid kontroversiella ICC.. Omstridda domstolen kan anse sig behörig att åtala Syriens statsledning även utan stöd i FN.0 

Danmark tänker förbjuda utländska bidrag till moskébyggen

Regeringen och stödpartiet Dansk Folkeparti jobbar på en ny lag.. "Vi har varit extremt frustrerade när moskébyggen har finansierats från utlandet."0 

Sidor

Vetenskap

Moderns infektion ger deprimerade barn. Infektion under graviditeten ger markant ökad risk för depression och autism hos barnet.0 

Svenskarna hittade sfinx i Egypten. "Enastående och överraskande."0 Plus

Kultur

Henrik Schyffert får "Stora retorikpriset". Sägs ge svenskarna "insikter" om samhället.0 

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus