Mona Sahlin döms för skattebrott

Publicerad 24 november 2017 kl 16.37

Inrikes. Socialdemokraternas förra partiledare Mona Sahlin döms nu till villkorlig dom och dagsböter för två fall av skattebrott. Hon ska böta 23.000 kronor, skriver SVT.

Gilla artikeln på Facebook

Villkorlig dom och 50 dagsböter på totalt 23.000 kronor för två fall av skattebrott blir påföljden för Socialdemokraternas förra partiledare Mona Sahlin.

Brotten handlar om utelämnade inkomster på 106.193 kronor i deklarationen för 2016, och 151.072 kronor i deklarationen från 2015.

"Att dessa summor inte redovisats har gjort att skatt på totalt 217.204 kronor riskerat att undanhållas staten", skriver åklagaren i ett strafföreläggande enligt SVT Nyheter.

I båda fallen rör det sig om inkomster i den enskilda näringsverksamheten. Bokföringen har inte stämt med verkligheten och den förra S-ledaren ska bland annat ha undanhållit flera månadslöner. När Skatteverket upptäckte felaktigheterna gjordes en anmälan till polisen.


Ekonominyheter

Stockholms boprisras i dollar: 20 procent

Säljarna får allt mindre för pengarna.. Köpkraften per såld kvadratmeter rasar när kronan fortsätter sin resa mot botten.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Joakim Andersen. "När Schulman skriver 'äntligen' och andra gillar det så ger det oss en liten inblick i hur de fungerar."0 Plus

Mer från Inrikes

AFA-tröja på Vänsterpartiets EU-valaffischer

Partiet hävdar att man inte kände till tröjan.. Menar att bilden visar människor som "vill ha en bättre värld".0 

Stockholms stad ser inte IS-återvändare som kriminella utan som "helt skötsamma medborgare"

Huvudstadens samordnare mot extremism försöker lugna svenskarna.. "De IS-återvändare som vi pratat med hittills har ingen känd nuvarande kriminalitet, de har ett arbete och ett ordnat liv."0 

Sidor

Vetenskap

Forskare ska klona urtida häst . Blod från fölet påträffades efter över 40.000 år.0 Plus

Ny svensk metod upptäcker politikerförakt automatiskt. AI reagerar när politiker beskrivs som "idiot" eller "kärring".0