M:s nya valfilm: Invandring stor del av framtidens Sverige

Publicerad 11 maj 2018 kl 18.29

Inrikes. Idag lanserade Moderaterna sin valslogan "Lika för alla" samt en ny valfilm. De flesta i filmen är invandrare, och partiet vill att framtidens Sverige ska bygga på inkludering där alla har samma rättigheter, skyldigheter och möjligheter.

Gilla artikeln på Facebook

Enligt Moderaterna handlar partiets nya valslogan "lika för alla" om lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter för samtliga i Sverige.

"Sverige ska vara en öppen, men inte kravlös gemenskap. Här gäller friheten, lagarna och arbetslinjen alla, utan hänsyn till klan, klass eller kön", skriver Moderaterna på sin Facebook idag.

– När vi säger lika för alla så menar vi inte som vänstern att alla ska stöpas i samma mall. När vi säger det så menar vi lika spelregler, att rättigheter och skyldigheter är något som vi har som individer, inte som grupper, säger partisekreterare Gunnar Strömmer till TT.

Men den som trodde att Moderaterna med sin påstått nya och restriktivare syn på invandring vill återgå till något slags Folkhemssverige misstar sig nog rejält.

Den nya valfilmen "Lika för alla" är tydligt multietnisk och innehåller fler invandrare än svenskar.

– Vi behöver ett Sverige som håller ihop, säger en invandrarkvinna på brytande svenska.

Nu ska man dock ställa krav på invandrarna, så som att de ska lära sig svenska. Budskapet är att det inte ska finnas några "vi" och "dom" i framtidens Sverige utan att alla, svenskar som invandrare, ska blanda sig och enas under samma tak. "Ingen bortglömd", heter det.

– Lika för alla, betonar Moderatledaren Ulf Kristersson i slutet av filmen.


Nyheter från förstasidan

"Vi vill tillbaka till hur Sverige var före massinvandringen"

Intervju: Gustav Kasselstrand. AFS-ledaren om rollen som uppstickarparti, vänsterns tynande tillvaro och kravet att utvisa en halv miljon invandrare.0 

Ekonominyheter

Rotschild orolig för världsordningen

Dollarn kan sluta vara världsvaluta.. Ledare som Trump samarbetar inte med andra, varnar bankiren.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Sjunkande skolresultat, no go-zoner och ökat våld kan ha en enkel förklaring. Joakim Andersen har läst ny bok om eugenikens nedtystade men välbelagda sanningar.0 Plus

Mer från Inrikes

Vetenskap

Hajarna påverkas av dinosauriedödande asteroiden – än idag. Lever ännu med sviterna av en katastrof för 66 miljoner år sedan.0 

Unik svensk miniubåt tas i bruk. Ska studera havsbotten på stora djup.0 Plus

Kultur

Afrikanskättad skådis kan bli nästa James Bond – "Tiden är inne". Producenten öppnar dörren för svart James Bond.0 Plus