Svenskt Näringslivs kontor i Stockholm.

Näringslivet kluvet inför NMR-förbud

Publicerad 13 juli 2018 kl 12.33

Startsidan. Nordiska Motståndsrörelsens deltagande under Almedalsveckan har även i år väckt känslor och nu vill flera representanter för näringslivet att arrangörerna agerar för att kunna få en nazistfri vecka. Demokratiska mötesplatser och instrument ska inte användas för att avveckla demokratin är tanken.

Gilla artikeln på Facebook

Flera organisationer med uppgift att stärka näringslivets ställning i Sverige har gjort gemensam sak för att hålla nationalsocialisterna stången. Svenskt Näringsliv, Teknikföretagen, Svensk Handel m. fl har ännu inte valt att haka på uppropett.

Under devisen #näringslivetbackarupp säger företag och organisationer följande:

”Vi kräver att polisen, kommunen och projektgruppen som arrangerar Almedalsveckan senast fyra månader innan nästa års Almedalsvecka presenterar en offensiv plan för oss och de utsatta organisationerna, kring hur de avser att skydda varenda organisation och individ som är på plats under Almedalsveckan för att verka i demokratisk anda. Denna plan måste innehålla en rad kraftfulla förbättringspunkter jämfört med årets vecka. Annars väljer vårt företag att inte representera på plats under veckan.”

Uppropet startades av kommunikationsbyrån 500 och bland anhängarna finns Expo-finansiären Segulah.

En anledning till att flera tunga aktörer valt att avstå från att delta är att detta i mångt och mycket ses som en pr-kupp för mindre aktörer på den svenska marknaden. Andra är oroade för att man i och med detta tar ytterligare steg för att positionera i grunden opolitiska företag och organisationer mot varandra politisk, vilket inte bara skadar demokratin utan även riskerar att slå mot vinsterna.

Gränsen mellan politk och näringsliv suddas allt mer ut och opinionsbildningen ligger mer och mer i privata aktörers händer eftersom de inte står till svars inför några väljare. Politikerna får sedan i uppgift att balansera och administrera åsikterna.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Pat Buchanan. Därför gråter västerländsk media blod efter mötet i Helsingfors.0 Plus

Mer från Startsidan

Rapporter om stödet till krigande islamister. Samtidigt vägrar Israel resolut att ta emot flyktingar från kriget Syrien.0 Plus

EU-kritisk allians inför valet 2019

Kan bli den största partigruppen.. "Vill ha ett betydelselöst Europa", varnar globalt lagda liberaler.0 

Spanien – invandrarnas nya väg till Europa

Italien drar igen dörrarna för invandrare.. Samtidigt tar Spanien emot tre gånger så många som innan.0 

Österrike avskaffar körkortsprov på turkiska

Vill värna om skattebetalarnas pengar.. Bryter med "diskriminerande politik" mot exempelvis kineser och albaner.0 

Sidor

Vetenskap

Här upptäcker svenskarna bisarra nya djurarter – på 5.000 meters djup. Undersökte okända områden djuphavsexpedition.0 Plus

Kultur

Ulf Lundell sågar Pascalidous "Nobelpris". "Är det feminism så är det gymnasialt."0