NMR-ledaren stängs av från Twitter

Publicerad 9 augusti 2018 kl 14.55

Inrikes. Twitter har stängt av NMR:s ledare Simon Lindberg permanent med hänvisning till att Nordiska motståndsrörelsen är en "våldsam extremistgrupp".

Gilla artikeln på Facebook

Den 20 juli gjorde Twitter det omöjligt att länka till NMR:s valsida nordiska-motstandsrorelsen.se. Nu stängs NMR:s ledare Simon Lindberg av helt från sitt konto, skriver Nordfront.

Simon Lindberg spärrades för tre veckor sedan från att använda sitt Twitterkonto. Motiveringen var att han hade brutit mot företagets regler.

NMR har i tre veckors tid via mejl bett om svar på vilka regler de brutit mot och fick slutligen svaret att de bedöms vara en "våldsam extremistgrupp" och att de som sådan inte får använda Twitters tjänster.

Twitters kriterier för vad som ska räknas som en "våldsam extremistgrupp" innehåller bland annat att man använder civila som måltavlor för våldsamma aktioner. NMR hävdar själva att de bara använder våld i självförsvar.

Pär Öberg, presstalesman för Nordiska motståndsrörelsen, anser att Twitters agerande är ett uttryck för utländsk valpåverkan eftersom företaget inte ägs av svenskar och försvårar för politiska partier i Sverige.

– Det är inget annat än politisk censur och jag hoppas att fler väljer att både protestera och bojkotta de medieplattformar som ägnar sig åt det. Vi har fått flera konton spärrade, såväl för organisationen samt för enskilda medlemmar, säger Öberg.

Pär Öberg har själv inte blivit avstängd från Twitter, men utgår ifrån att det är en tidsfråga innan även han drabbas av censuren.

Nätjättarna Facebook, Youtube och Twitter har sedan en tid tillbaka gjort det allt svårare för politiskt inkorrekta personer att använda plattformarna.

Exempelvis Alex Jones, som driver sidan den amerikanska sajten Infowars, tidigare i veckan helt avstängd från Facebook och en rad andra stora sociala medier – på grund av sina åsikter.


Nyheter från förstasidan

"Vi vill tillbaka till hur Sverige var före massinvandringen"

Intervju: Gustav Kasselstrand. AFS-ledaren om rollen som uppstickarparti, vänsterns tynande tillvaro och kravet att utvisa en halv miljon invandrare.0 

Ekonominyheter

Rotschild orolig för världsordningen

Dollarn kan sluta vara världsvaluta.. Ledare som Trump samarbetar inte med andra, varnar bankiren.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Sjunkande skolresultat, no go-zoner och ökat våld kan ha en enkel förklaring. Joakim Andersen har läst ny bok om eugenikens nedtystade men välbelagda sanningar.0 Plus

Mer från Inrikes

Vetenskap

Hajarna påverkas av dinosauriedödande asteroiden – än idag. Lever ännu med sviterna av en katastrof för 66 miljoner år sedan.0 

Unik svensk miniubåt tas i bruk. Ska studera havsbotten på stora djup.0 Plus

Kultur

Afrikanskättad skådis kan bli nästa James Bond – "Tiden är inne". Producenten öppnar dörren för svart James Bond.0 Plus