NMR-ledaren stängs av från Twitter

Publicerad 9 augusti 2018 kl 14.55

Inrikes. Twitter har stängt av NMR:s ledare Simon Lindberg permanent med hänvisning till att Nordiska motståndsrörelsen är en "våldsam extremistgrupp".

Gilla artikeln på Facebook

Den 20 juli gjorde Twitter det omöjligt att länka till NMR:s valsida nordiska-motstandsrorelsen.se. Nu stängs NMR:s ledare Simon Lindberg av helt från sitt konto, skriver Nordfront.

Simon Lindberg spärrades för tre veckor sedan från att använda sitt Twitterkonto. Motiveringen var att han hade brutit mot företagets regler.

NMR har i tre veckors tid via mejl bett om svar på vilka regler de brutit mot och fick slutligen svaret att de bedöms vara en "våldsam extremistgrupp" och att de som sådan inte får använda Twitters tjänster.

Twitters kriterier för vad som ska räknas som en "våldsam extremistgrupp" innehåller bland annat att man använder civila som måltavlor för våldsamma aktioner. NMR hävdar själva att de bara använder våld i självförsvar.

Pär Öberg, presstalesman för Nordiska motståndsrörelsen, anser att Twitters agerande är ett uttryck för utländsk valpåverkan eftersom företaget inte ägs av svenskar och försvårar för politiska partier i Sverige.

– Det är inget annat än politisk censur och jag hoppas att fler väljer att både protestera och bojkotta de medieplattformar som ägnar sig åt det. Vi har fått flera konton spärrade, såväl för organisationen samt för enskilda medlemmar, säger Öberg.

Pär Öberg har själv inte blivit avstängd från Twitter, men utgår ifrån att det är en tidsfråga innan även han drabbas av censuren.

Nätjättarna Facebook, Youtube och Twitter har sedan en tid tillbaka gjort det allt svårare för politiskt inkorrekta personer att använda plattformarna.

Exempelvis Alex Jones, som driver sidan den amerikanska sajten Infowars, tidigare i veckan helt avstängd från Facebook och en rad andra stora sociala medier – på grund av sina åsikter.


Nyheter från förstasidan

Hanif Bali vill stoppa all flyktingmottagning

Anna Hedenmo föreslår att han kan sluta twittra. "Jag vägrar vara en filtrerad maskin som säger exakta korrekta saker."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kulturprofilens öde avgörs i hovrätten. Kvinnan sov frivilligt över hos Arnault flera gånger efter den påstådda våldtäkten.0 

Vetenskap

Klimatforskare "räknade fel" – studie måste rättas. Den alarmistiska studien slogs upp stort i media.0 

Framtida dataspel kan läsa av dina känslor. Testas med modifierat Super Mario Bros.0 Plus

Kultur

Uttalanden om judar stoppade minnesmynt för Roald Dahl. Folkkär barnboksförfattare pekas ut som antisemit.0 

The Simpsons skrotar Apu efter "rasism"-anklagelser. Den indiske figuren försvinner helt.0