Västsura herrgård
Westsura herrgård.

Asylsökare i uppror mot HBTQ-satsning

Publicerad 22 juni 2015 kl 19.20

Inrikes. HBTQ-certifieringen av flyktingslottet Westsura herrgård stötte på ett massivt motstånd bland de boende asylsökarna från tredje världen, rapporterar Expressen.

Dela artikeln

I samband med HBTQ-arbetet, som letts av RFSL, fick Westsura herrgård bland annat könsneutrala toaletter och en HBTQ-certifierad bastu.

I en artikel på Migrationsverkets hemsida påstods att de boende – som framför allt kommer från Somalia och Syrien – skulle ha "firat" det skattefinansierade tilltaget.

"På gårdsplanen framför Westsura herrgård i Surahammar vajar regnbågsflaggan. Det har den gjort sedan invigningsfesten den 30 maj, då personal och boende firade hbtq-certifieringen av boendet", skrev Migrationsverket.

Men i själva verket var araberna och afrikanerna inte alls särskilt intresserade av att ta till sig de statliga påbuden när det gäller sexuella avvikelser och "könsneutralitet", rapporterar Expressen.

– En stor grupp människor tycker inte det är okej och det blir mycket livliga diskussioner, säger verksamhetschef Jeanette Peretic till tidningen.

Totalt har fyra asylboenden HBTQ-certifieras. RFSL tar cirka cirka 100.000 kronor för en HBTQ-certifiering för en grupp med 25 personer. 


Nyheter från förstasidan

Kanacker gör kaos av fransk koloni

Folkslaget i strid med franska soldater på Nya Kaledonien. Hittills har sex personer dött och ett hundratal skadats i stridigheterna.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Rumble anser sig ha missgynnats av konkurrenten. Profilerar sig som ett höger-Youtube med mer yttrandefrihet.0 

Mer från Inrikes

Färre unga vuxna får antidepressiva

Avbrott i kraftiga ökningen.. "För tidigt att säga om utvecklingen håller i sig."0 

Inte fel vägra kalla patient för "hen"

"Ickebinär" blev "felkönad".. Sjuksköterska vägrade lyssna, enligt anmälan.0 

Vetenskap

Tecken på atmosfär runt jordlik planet. Upptäckten med James Webb-teleskopet.0 

Kultur

Pojkscouterna blir könsneutrala. Byter namn – efter 114 år.0