Pantbanksrånet i Västerås

Åtta åtalas för pantbanksrån

Publicerad 29 juli 2015 kl 18.07

Inrikes. I dag väcktes åtal mot de åtta män mellan 19 och 32 år som rånade en pantbank i Västerås den 4 juni 2015. Samtliga misstänkta har invandrarbakgrund.

Dela artikeln

Kammaråklagare Peter Olofsson väcker nu åtal för grovt rån mot de åtta män som, tillsammans med minst en till okänd gärningsman, i juni i år ska ha rånat en pantbank i Västerås.

Godsvärdet på föremålen som rånarna fick med sig beräknas ligga på cirka sex miljoner kronor. En av männen, född 1983, åtalas också för grov vårdslöshet i trafik efter att ha kört på ett fordon på E18 som kördes av en kvinna som vid tillfället hade sitt barn med i bilen.

Rånet inträffade strax efter klockan 9 på Erik Hahrs gata i centrala Västerås torsdagen den 4 juni. Flera gärningsmän krossade rutorna till pantbanken och tog sig in i lokalen. Utanför väntade en flyktbil som stoppades av polis. Flera misstänkta gärningsmän greps på plats och andra personer misstänkta för inblandning i rånet greps därefter på olika platser i Västerås.

Polisen hade sedan tidigare fått indikationer på att ett rån skulle kunna komma att ske i Västerås. Man hade därför upprättat en insatskapacitet som gjorde det möjligt att vara snabbt på plats när rånarna slog till.

I samband med rånet upptäcktes ett misstänkt föremål utanför infarten till polishuset i Västerås. Bombtekniker från Stockholm desarmerade föremålet, som visade sig vara en tom väska.

Rättegången beräknas inledas den 12 augusti.


Nyheter från förstasidan

Nationalister mot seger i belgiskt val

Vlaams Belang leder i mätningarna. Vill bland annat uppmuntra kvinnor att skaffa barn före 30.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Rumble anser sig ha missgynnats av konkurrenten. Profilerar sig som ett höger-Youtube med mer yttrandefrihet.0 

Mer från Inrikes

Färre unga vuxna får antidepressiva

Avbrott i kraftiga ökningen.. "För tidigt att säga om utvecklingen håller i sig."0 

Inte fel vägra kalla patient för "hen"

"Ickebinär" blev "felkönad".. Sjuksköterska vägrade lyssna, enligt anmälan.0 

Vetenskap

Tecken på atmosfär runt jordlik planet. Upptäckten med James Webb-teleskopet.0 

Kultur

Pojkscouterna blir könsneutrala. Byter namn – efter 114 år.0