Frias från dödsskjutning

Publicerad 8 december 2015 kl 11.41

Inrikes. Två mordåtalade män, 26 och 31 år, frias från en dödsskjutning i Upplands Väsby i mars i år där en grovt kriminell man sköts till döds. Bevisningen räcker inte till, enligt tingsrätten.

Dela artikeln

Brottet som domen berör utspelade sig på en parkeringsplats på Hovslagargatan i Upplands Väsby i mars i år. Dödskjutningen har beskrivits som en ren avrättning. Mordoffret sköts ihjäl med drygt ett halvdussin skott.

De båda männen åtalades för att tillsammans och i samförstånd ha genomfört våldsdådet. Men männen har nekat till brott och bevisningen räcker inte, konstaterar tingsrätten.

Åklagaren har hävdat att mordvapnet återfanns hos en av männen och tingsrätten instämmer med den slutsatsen. 26-åringen har berättat att han befunnit sig på brottsplatsen och Attunda tingsrätt ser det som bevisat att även 31-åringen uppehållit sig på parkeringsplatsen vid tidpunkten för brottet. Men domstolen anser inte att det med tillräcklig grad av säkerhet går att säga vem som har hållit i mordvapnet och avlossat skotten.

Den friande domen var väntad eftersom tingsrätten redan hade fattat beslut om att de mordåtalade skulle släppas på fri fot från häktet. Förutom de mordåtalade männen frias också en 29-årig man som stått åtalad för grovt skyddande av brottsling.

31-åringen får dock fängelse för en rad andra brott. Han döms för vapenbrott, narkotikabrott, ringa dopningsbrott och brott mot vapenlagen till ett sex månader långt fängelsestraff.


Nyheter från förstasidan

S har lagt 5 miljoner på egna trollfabriker

Hånar konkurrerande politiker – anonymt. Men att SD gör samma sak är S-ledaren Magdalena Andersson djupt kritisk till.0 

Ekonominyheter

Bankomat bygger egna kontantdepåer

Startar eget distributionsnät när andra lägger ned.. "Bankomat kommer fortsätta att se till att människor kan ta ut och sätta in kontanter".0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Rumble anser sig ha missgynnats av konkurrenten. Profilerar sig som ett höger-Youtube med mer yttrandefrihet.0 

Mer från Inrikes

Färre unga vuxna får antidepressiva

Avbrott i kraftiga ökningen.. "För tidigt att säga om utvecklingen håller i sig."0 

Inte fel vägra kalla patient för "hen"

"Ickebinär" blev "felkönad".. Sjuksköterska vägrade lyssna, enligt anmälan.0 

Vetenskap

Tecken på atmosfär runt jordlik planet. Upptäckten med James Webb-teleskopet.0 

Kultur

Pojkscouterna blir könsneutrala. Byter namn – efter 114 år.0