Konflikten i Ukraina
Andrej Dorosjenko.

Ville ha fred i Ukraina – föll från nionde våningen

Publicerad 25 april 2016 kl 14.15

Utrikes. Den politiske kommentatorn Andrej Dorosjenko förespråkade en fredlig lösning på konflikten i östra Ukraina och anklagade landets oligarker för att spä på konflikten. Under söndagen föll han från nionde våningen i en byggnad och dog.

Dela artikeln

Polisen i Kiev utreder nu om det kan finnas brottsliga motiv bakom dödsfallet, rapporterar RT.  Dorosjenko var en flitig gäst ukrainska politiska pratshower och har nyligen anklagat oligarker för att ha iscensatt den politiska turbulensen i landet.

Hans kropp hittades på söndagen på en gata i den östra delen av huvudstaden. Dorosjenko föll av allt att döma från fönstret i ett trapphus i en byggnad som ligger på cirka fem minuters gångavstånd från hans bostad.

Polisen misstänker att det kan röra sig om ett mord. 40-åringen dog bara några veckor efter att ha haft ett inbrott i sitt hem. Något uppenbart motiv till självmord har inte framkommit.

Dorosjenkos död är den senaste i en rad liknande incidenter efter statskuppen Ukraina 2014. I mars blev Jurij Grabovskij, advokat till en rysk medborgare som anklagades för krigföring i Ukraina, kidnappad och brutalt mördad av två gärningsmän. Hans klient dömdes senare till 14 års fängelse.

I april förra året dödades den framträdande oppositionsjournalisten och författaren Oles Buzina nära sitt hem i Kiev. De misstänkta för mordet, ukrainska nationalister med nära band till ökända Högra sektorn, hålls i husarrest.


Så dog soldaterna för "flickskolor" i Afghanistan. Svenska medier sålde in kriget – med hundratusentals döda – som ett feministprojekt.0 Plus

Varning för otäcka bilder. Även flickvännen som var med vid händelsen är en vänsterextremist som anser att polisen är rasister.0 Plus

"Vi har lurats i 30 års tid." Politiskt korrekt önsketänkande bakom tidigare studier, visar häpnadsväckande nya fynd.0 Plus

Ekonominyheter

Kraftig inbromsning i företagarnas optimism

Företagarindikatorn minskar tydligt.. "Lite av ett bakslag i företagarnas annars försiktigt växande optimism."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Simulerar krigföring mot upprorsmakare. Övningen äger rum i toppmodern kulisstad i Östergötland.0 Plus

Mer från Utrikes

Vetenskap

Svensk superdator ska spana på ryssar från rymden. AI-försök inom "taktisk spaning och övervakning" från satellit.0 

Astra Zeneca återkallar covidvaccin globalt. Erkände nyligen för första gången dödliga biverkningar.0 

Kultur

Pojkscouterna blir könsneutrala. Byter namn – efter 114 år.0