Video: Brittisk familj misshandlad medvetslös under semester i Thailand

Publicerad 30 april 2016 kl 16.12
Av Mattias Albinsson

Utrikes. En video som visar hur en brittisk familj brutalt misshandlas medvetslös under deras semester i Thailand har de senaste dagarna fått stor viral spridning, skriver AP.

Dela artikeln

Händelsen inträffade i kuststaden Hua Hin den 13 april i år när en 68-årig man, hans 65-åriga fru samt deras 43-årige son, promenerade utefter en folktät gata.

Plötsligt utbryter tumult på gatan som slutade med att den brittiska familjen blir överfallen och slagen medvetslösa på gatan. I en synnerligen rå sekvens syns hur en thailändsk man sparkar den 65-åriga kvinnan i ansiktet.

Enligt den lokala polisen inleddes bråket när den 43-årige sonen "av misstag stötte till en av de thailändska männen". Polisen har gripit fyra män i 20-30-årsåldern misstänkta för misshandeln. De gripna skyller misshandeln på att de var berusade.

De tre britterna, som uppges komma från Skottland, fick skador i huvudet av misshandeln. Svårast skadad blev den 65-åriga kvinnan som drabbades av svåra ögon- och huvudskador med hjärnödem som har krävt operation.

I sociala medier har den brutala misshandeln väckt starka reaktioner och huruvida Thailand är säkerhet som turistdestination ifrågasätts av många. För knappt två månader sedan inträffade ett annat brutalt överfall mot fyra franska turister, två män och två kvinnor, på en strand i Thailand.

En grupp fiskare simmade iland och överföll de fyra turisterna och våldtog under knivhot de båda kvinnorna. Fiskarna, som pekats ut som fem kambodjaner, greps senare och skyllde även de på alkoholen, skrev Daily Mail förra månaden.

2014 mördades två brittiska turister på den sydthailändska ön Ko Tao. Två arbetskraftsinvandrare från Myanmar dömdes i december förra året för det dubbelmordet.


Så dog soldaterna för "flickskolor" i Afghanistan. Svenska medier sålde in kriget – med hundratusentals döda – som ett feministprojekt.0 Plus

Varning för otäcka bilder. Även flickvännen som var med vid händelsen är en vänsterextremist som anser att polisen är rasister.0 Plus

"Vi har lurats i 30 års tid." Politiskt korrekt önsketänkande bakom tidigare studier, visar häpnadsväckande nya fynd.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Kraftig inbromsning i företagarnas optimism

Företagarindikatorn minskar tydligt.. "Lite av ett bakslag i företagarnas annars försiktigt växande optimism."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Simulerar krigföring mot upprorsmakare. Övningen äger rum i toppmodern kulisstad i Östergötland.0 Plus

Mer från Utrikes

Här kör Israel FN-stadgan i papperstuggen

Fördömde omvärlden i FN.. Får bara stöd av Sverige och ett litet antal andra USA-kontrollerade länder.0 

Zelenskyj rensar ut bland egna höjdarna

Chefen för säkerhetspolisen får gå.. Samtidigt växer missnöjet med den sittande presidenten.0 

Vetenskap

Avloppsvatten kan bli ren dryck. Renas på billigt sätt med ny metod.0 

Ny substans motverkar fetma. Gav oväntad ökning av fettomsättningen hos möss.0 

Kultur

Pojkscouterna blir könsneutrala. Byter namn – efter 114 år.0