Klart för socialbidrag till illegala invandrare i Stockholm

Publicerad 27 september 2017 kl 15.36

Inrikes. Politikerna i Stockholm beslutade idag att ge illegala invandrare med barn rätt till socialbidrag – trots att invandrarna samtidigt enligt lag omedelbart ska lämna landet.

Dela artikeln

Den rödgrönrosa majoriteten i Stockholms stad klubbade på onsdagen igenom de reviderade riktlinjerna för handläggning av ekonomiskt bistånd.

Det innebär att personer som nekats uppehållstillstånd och därför ska avvisas från Sverige trots detta får rätt till skattefinansierat socialbidrag – så länge de har barn.

Moderaterna är kritiska till beslutet och lovar att återta det vid ett maktskifte 2018. Enligt partiet kan beslutet endast leder till att skapa parallella samhällen.

– Vi ska inte bygga upp parallellsamhällen i Sverige. Att ge bistånd till personer som fått avslag på asylansökan inger falska förhoppningar och försvårar för barnen, säger Anna König Jerlmyr (M), gruppledare och oppositionsborgarråd.

Hon uppger att Socialdemokraterna anser att barnens bästa är att befinna sig i ett skuggsamhälle, där de tvingas leva gömda.

– Men det här beslutet grundar sig inte på barnens bästa. Barn ska inte levda gömda utan medborgarskap och uppehållsrätt i Sverige. Den socialdemokratiska regeringen är tydlig med att myndighetsbeslut om avslag ska respekteras, men i Stockholm ser vi istället en socialdemokrati som gör tvärtemot vad som sägs nationellt, säger Anna König Jerlmyr (M).


Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Domstol slår fast: Måste stoppas. Sätter punkt för de omstridda uthängningarna av enskilda.0 

Mer från Inrikes

Gav oväntad ökning av fettomsättningen hos möss. "Potentiell strategi för behandling av vanliga sjukdomar som obesitas och typ 2-diabetes."0 

Brå: "Kraftig ökning" av hatbrott mot judar

Femdubbling efter 7 oktober.. "Antisemitiska plakat och uttalanden, men även hot och kränkningar mot enskilda."0 

Gustav Kasselstrands drag i Göteborg. "En protest mot EU:s diktatoriska makt över Sverige."0 

Vetenskap

Genombrott för nästa generations digitala skärmar. "Nu har vi visat att det går att göra."0 

Forskare talade ut om IQ-skillnader – sparkas från Cambridge. Nathan Cofnas får gå – efter att ha sagt som det var.0 

Kultur

Palestinska flaggor förbjudna på Eurovision. Kommer att stoppas i entrén.0