"Lögnmedia!" – upprorsstämning i tysk stad efter asylmord

Publicerad 28 augusti 2018 kl 14.49

Utrikes. Massiva demonstrationer inträffade i Chemnitz i östra Tyskland under söndagen och måndagen i samband med att en 35-årig tysk man knivhuggits till döds av invandrare.

Dela artikeln

Det var i söndags som en 35-årig man i den tyska staden Chemnitz knivhöggs till döds av två invandrare, en 23-årig man från Syrien och en 22-åring från Irak.

Under måndagen utfärdade åklagare en arresteringsorder mot de båda invandrarna.

Två andra tyska män i 30-årsåldern skadades också under "bråket".

Samhällsnytt skriver om uppgifter att de tyska männen ska ha försökt avbryta en pågående gruppvåldtäkt mot en kvinna. Varifrån denna information kommer är oklart. I Der Spiegel tycks dessa uppgifter tillbakavisas och enligt Breitbart utreder polisen fortfarande motivet.

Efter händelsen samlades över 1000 demonstranter för att protestera mot våldet från invandrare och flera personer ska ha skadats i samband med demonstrationerna. På måndagen ska hela 6.000 personer ha samlats.

– Om staten inte längre kan skydda sina medborgare går människor ut på gatorna och skyddar sig själva, säger Alternativ för Tysklands Markus Frohnmaier på Twitter.

– Vi accepterar inte sådana här uppror eller försök att sprida hat på gatorna, förklarar Angela Merkels talersperson Steffen Seibert i ett uttalande enligt Breitbart samtidigt som han anklagar demonstranterna för att "jaga" utlänningar.

I svenska media målas det hela ut som en orättfärdig och "våldsam högerextrem demonstration".

"Lögnmedia", kommenterar en person på PI News som inte accepterar de tyska mediernas vinklingar av manifestationerna och mordet.

Enligt Breitbart inträffar demonstrationerna även efter en rad andra brutala mord och våldtäkter utförda av asylsökare i Tyskland.


Så dog soldaterna för "flickskolor" i Afghanistan. Svenska medier sålde in kriget – med hundratusentals döda – som ett feministprojekt.0 Plus

Varning för otäcka bilder. Även flickvännen som var med vid händelsen är en vänsterextremist som anser att polisen är rasister.0 Plus

"Vi har lurats i 30 års tid." Politiskt korrekt önsketänkande bakom tidigare studier, visar häpnadsväckande nya fynd.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Kraftig inbromsning i företagarnas optimism

Företagarindikatorn minskar tydligt.. "Lite av ett bakslag i företagarnas annars försiktigt växande optimism."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Simulerar krigföring mot upprorsmakare. Övningen äger rum i toppmodern kulisstad i Östergötland.0 Plus

Mer från Utrikes

Här kör Israel FN-stadgan i papperstuggen

Fördömde omvärlden i FN.. Får bara stöd av Sverige och ett litet antal andra USA-kontrollerade länder.0 

Zelenskyj rensar ut bland egna höjdarna

Chefen för säkerhetspolisen får gå.. Samtidigt växer missnöjet med den sittande presidenten.0 

Vetenskap

Avloppsvatten kan bli ren dryck. Renas på billigt sätt med ny metod.0 

Ny substans motverkar fetma. Gav oväntad ökning av fettomsättningen hos möss.0 

Kultur

Pojkscouterna blir könsneutrala. Byter namn – efter 114 år.0