Norges statsminister Erna Solberg.

Norge: Invandrare ska lära sig norska för att få socialbidrag

Publicerad 22 februari 2019 kl 18.37

Utrikes. I Norge kommer man nu ställa språkkrav på invandrare som vill ha socialbidrag, uppger Nettavisen. Bakgrunden är att invandrare suger staten på miljarder.

Dela artikeln

I Sverige har politikerna lurat i folket att man kraftigt minskat invandringen, trots att det enbart förra året kom drygt 132.000 invandrare och att invandringen står för 78 procent av folkökningen.

Men i grannländerna gör man förändringar på riktigt. Igår beslutade Danmark om att införa en helt ny invandringspolitik som ska ha som fokus att skicka hem invandrare i stället för att "integrera" dem. 

Även i Norge fortsätter man dra åt livremmen.

2017 betalade den norska staten ut 6,6 miljarder norska kronor i socialbidrag, varav cirka hälften gick till invandrare.

De värsta bidragstagarna kommer från Afrika och Asien (oklart vad som menas med Asien, i brittiska medier syftar det på Mellanöstern), som mottog 86 procent av bidragen till invandrare.

– Vi måste ställa krav på att invandrare lär sig norska, som motprestation för att de ska få socialt bistånd, säger nu statsminister Erna Solbergs (Højre ) till Nettavisen.

Enligt den norska statsministern bidrar socialbidragen till att människor fastnar i ett bidragsberoende och förlorar självförtroende samt inspiration att göra något vettigt med sina liv.

De nya reglerna, som alltså ska motverka passivitet, införs 2020.


Så dog soldaterna för "flickskolor" i Afghanistan. Svenska medier sålde in kriget – med hundratusentals döda – som ett feministprojekt.0 Plus

Varning för otäcka bilder. Även flickvännen som var med vid händelsen är en vänsterextremist som anser att polisen är rasister.0 Plus

"Vi har lurats i 30 års tid." Politiskt korrekt önsketänkande bakom tidigare studier, visar häpnadsväckande nya fynd.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Kraftig inbromsning i företagarnas optimism

Företagarindikatorn minskar tydligt.. "Lite av ett bakslag i företagarnas annars försiktigt växande optimism."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Simulerar krigföring mot upprorsmakare. Övningen äger rum i toppmodern kulisstad i Östergötland.0 Plus

Vetenskap

Svensk superdator ska spana på ryssar från rymden. AI-försök inom "taktisk spaning och övervakning" från satellit.0 

Astra Zeneca återkallar covidvaccin globalt. Erkände nyligen för första gången dödliga biverkningar.0 

Kultur

Pojkscouterna blir könsneutrala. Byter namn – efter 114 år.0