Tjärna Ängar
Typiska bostadshus i Tjärna Ängar.

Tidningsbud omringad och bestulen på bil i somaliskt getto

Publicerad 2 oktober 2020 kl 10.41

Inrikes. Brottsligheten i Borlänge fortsätter. Under natten hotades, omringades och bestals ett tidningsbud på sin bil i Tjärna Ängar, även känt som Lilla Mogadishu.

Dela artikeln

Det var vid 04-tiden i natt som ett tidningsbud blev omringad av flera personer och bestulen på sin tidningsbil i invandrarområdet Tjärna Ängar i Borlänge.

– Efter att tidningsbudet blivit omringad uppstod skrik och bråk runt bilen. En av personerna tog tidningsbilen och körde i väg. Tidningsbudet sprang då efter samtidigt som han mottog verbala hot av gärningsmannen i bilen, uppger polisens presstalesperson Diana Qudhaib på myndighetens hemsida.

Polisen skickades till platsen och cirkulerade i området för att söka efter gärningsmannen. Bilen återfanns men förövarna gick inte att hitta.

Händelsen rubriceras som olaga hot och tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Tjärna Ängar är en stadsdel i Borlänge som även kallas "Lilla Mogadishu" på grund av den höga andelen invandrare från Somalia.

Enligt Wikipedia utgjorde somalier hela 36,8 procent av områdets invånare under perioden 2017-18. Nio av tio i området är utrikesfödda och stadsdelen har beskrivits "som ett av stadens största problemområden med hög kriminalitet".

Tidigare i veckan meddelade kommunens politiker att brottsligheten i Borlänge eskalerat under sommaren och att läget är akut. Kommunen har gått upp i "rött läge" för att få kontroll på kriminaliteten.


Så dog soldaterna för "flickskolor" i Afghanistan. Svenska medier sålde in kriget – med hundratusentals döda – som ett feministprojekt.0 Plus

Varning för otäcka bilder. Även flickvännen som var med vid händelsen är en vänsterextremist som anser att polisen är rasister.0 Plus

"Vi har lurats i 30 års tid." Politiskt korrekt önsketänkande bakom tidigare studier, visar häpnadsväckande nya fynd.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Kraftig inbromsning i företagarnas optimism

Företagarindikatorn minskar tydligt.. "Lite av ett bakslag i företagarnas annars försiktigt växande optimism."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Simulerar krigföring mot upprorsmakare. Övningen äger rum i toppmodern kulisstad i Östergötland.0 Plus

Mer från Inrikes

Vetenskap

Svensk superdator ska spana på ryssar från rymden. AI-försök inom "taktisk spaning och övervakning" från satellit.0 

Astra Zeneca återkallar covidvaccin globalt. Erkände nyligen för första gången dödliga biverkningar.0 

Kultur

Pojkscouterna blir könsneutrala. Byter namn – efter 114 år.0