Jørgen Schyberg/CC-BY-NC-ND

Norsk polis: Kriminella flyktingbarn använder asylboende som hotell

Publicerad 4 juni 2013 kl 06.05

Utrikes.Kriminella män från arabvärlden har omvandlat ett boende för unga illegala invandrare, så kallade ensamkommande flyktingbarn, i Asker utanför Oslo till en bas för olaglig verksamhet. Det fastslår den norska polisen, som samtidigt tillstår att man närmast står maktlös inför problemet, skriver Verdens Gang.

Gilla artikeln på Facebook

- Detta är personer som uppger sig vara ensamkommande flyktingbarn, men som i realiteten är kriminella och reser runt i Europa där de bedriver yrkeskriminell verksamhet inom narkotikaområdet. Många av dem är över 18 år men uppger en lägre ålder, säger vakthavande befäl Rolf Daae Meyer vid Askers polisstation till Verdens Gang.

Araber i fokus
I en rapport till det norska Migrationsverket, UDI, sammanfattar polisen situationen i Askers boende för ensamkommande flyktingbarn. I rapporten varnar polisen för stora problem med boende som begår brott, i synnerhet vad gäller asylsökande från de nordafrikanska länderna i arabvärlden.

Bland de vanligare brottstyperna finns narkotikahandel i Oslo, stöld från andra boende, grannar eller affärer i området. Flera av de ensamkommande flyktingbarn som bor på mottagningen har också varit inblandade i allvarliga våldsbrott i Oslo, skriver Verdens Gang.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Ekonominyheter

Svenskt luftskepp ska flyga miljardärer till Nordpolen

Priset: 600.000 kronor för en kabin.. "I nästa steg vill vi bredda och flyga till exempel mellan London och Berlin."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Joakim Andersen. "När Schulman skriver 'äntligen' och andra gillar det så ger det oss en liten inblick i hur de fungerar."0 Plus

Vetenskap

Ny svensk metod upptäcker politikerförakt automatiskt. AI reagerar när politiker beskrivs som "idiot" eller "kärring".0 

USA byter kön på 8-åringar. Allt fler liberaler lämnar in sina barn för könsbyte.0