Ny svensk metod upptäcker politikerförakt automatiskt

Publicerad 21 april 2019 kl 18.26

Vetenskap. Forskare vid Uppsala universitet har uppfunnit en ny metod för att upptäcka och registrera så kallat politikerförakt hos medborgarna på automatisk väg.

Gilla artikeln på Facebook

Genom att läsa vad olika privatpersoner skriver till varandra i sociala medier har forskarna lyckats ta fram en metod som identifierar politikerförakt på basis av ett antal ord och artificiell intelligens, så kallad AI.

Bland orden som forskarna matat in finns "cp", "kärring" och även "idiot". Ord som alltså tyder på att någon föraktar en viss politiker.

I studien ingick sex professionella politiker och forskarnas AI kunde, enligt forskarna själva, upptäcka förakt mot politikerna med "relativt hög" precision.

Studien finansierades av skattebetalarna genom Sveriges kommuner och landsting.


Få våra viktigaste nyheter

Gör som tiotusentals andra svenskar och följ Fria Tider på Facebook!

Nyheter från förstasidan

Orbán: Vänstern utgör ett dödligt hot mot Europa – "Försöker utrota nationerna"

Uppmanar alla Europavänliga människor att gå och rösta i söndagens EU-parlamentsval. "Om vänstern styrt Ungern hade vi haft hundratusentals invandrare från Afrika eller Mellanöstern i vårt land."0 

Ekonominyheter

Busslinjer dras in – har inte råd att tanka

Kronraset slår hårt mot småländsk kollektivtrafik.. Linjer dras in i Kalmar, Oskarshamn och Västervik när Riksbanken går "all-in" för att rädda bostadsmarknaden.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.