Övergreppen i Uleåborg

Nya barnvåldtäkter skakar Finland – tre invandrare gripna

Publicerad 12 januari 2019 kl 11.12

Utrikes. Barnvåldtäktsvågen med utländska gärningsmän i Finland fortsätter. Nu utreder polisen tre nya fall av övergrepp i Uleåborg, uppger Hufvudstadsbladet.

Gilla artikeln på Facebook

Ännu fler fall av våldtäkter och övergrepp mot barn har nu upptäckts i Uleåborg i Finland.

Det var i början av december som det uppdagades att sju utländska män häktats i Uleåborg misstänka för en grov våldtäkt mot en mycket ung flicka i tioårsåldern.

Den finska polisen varnade då flickor och föräldrar för just våldtäktsmän med invandrarbakgrund som tar kontakt med sina offer via nätet.

Sedan dess har bara fler fall upptäckts.

Nu utreder polisen fyra nya ärenden med utsatta flickor yngre än 15 år gamla. Tre gärningsmän med utländsk bakgrund har gripits och är misstänkta för våldtäkt och grovt sexuellt utnyttjande av barn.

Övergreppen ska ha begåtts under sommaren 2018.

Dessutom uppges ett av offren i de tidigare fallen ha avlidit under hösten. Det ska dock inte handla om något brott, men hur personen dog beskrivs inte. Dödsorsaken sägs vara under utredning.

I den finska tidningen kan man läsa att de misstänkta gärningsmännen har "alla bakgrund som flyktingar eller asylsökande".

– De tidigare fallen av sexuella övergrepp mot minderåriga gav mig en djup känsla av avsky. Jag förstår att det existerar oro och chock bland allmänheten, säger statsminister Juha Sipilä (C) i ett uttalande.

Samtidigt riktar sig statsministern till invandrare i Finland och uppmanar dem att följa finsk lag. Om detta kommer han inte vika en tum, säger han.

"Asylsystemets roll är att hjälpa dem som är i nöd, men brottslingar kan inte skyddas", skriver han på Twitter.

Regeringen har ändrat lagen sedan årets början, vilket gör det lättare att utvisa utlänningar som begått brott.

– Våra tankar går till alla minderåriga och deras familjer som drabbats av dessa omänskliga och förkastliga handlingar. Jag kan inte förstå denna typ av våld och hänsynslöshet, säger statsministern.

Trots att övergreppen i Finland alltså har blivit en fråga ända upp på regeringsnivå, har de inte väckt någon större uppmärksamhet i Sverige, förutom i alternativa medier.


Ekonominyheter

Svenskt luftskepp ska flyga miljardärer till Nordpolen

Priset: 600.000 kronor för en kabin.. "I nästa steg vill vi bredda och flyga till exempel mellan London och Berlin."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Joakim Andersen. "När Schulman skriver 'äntligen' och andra gillar det så ger det oss en liten inblick i hur de fungerar."0 Plus

Vetenskap

Ny svensk metod upptäcker politikerförakt automatiskt. AI reagerar när politiker beskrivs som "idiot" eller "kärring".0 

USA byter kön på 8-åringar. Allt fler liberaler lämnar in sina barn för könsbyte.0