Ny utrensning på gång i SD

Publicerad 25 mars 2012 kl 21.54

Politik.Samtidigt som Sverigedemokraternas ungdomsförbund skakas av ett kuppförsök planerar partiledningen omfattande utrensningar av personer som anses dra åt fel håll. Enligt ett internt e-postmeddelande som Fria Tider har tagit del av förbereder sig partiledningen på att ”städa med stora kvasten” bland medlemmarna.

Gilla artikeln på Facebook

Fria Tider har tidigare skrivit om maktkampen inom SDU, där den så kallade Israelfalangen inom moderpartiet stöder ett kuppförsök i syfte att byta ut styrelsen och avsätta ordföranden Gustav Kasselstrand.

Nu ser det ut som att ytterligare konflikter är under uppsegling inom Sverigedemokraterna. Enligt uppgifter till Fria Tider ska partiledningen planera att inom kort göra sig av med ett stort antal medlemmar som upplevs som obekväma av olika skäl.

- Mycket tyder på att det är fråga om ideologiska utrensningar där konservativa och nationalistiska personer ska sparkas ut, säger en medlem inom Sverigedemokraterna till Fria Tider.

Enligt ett internt e-postmeddelande från Stefan Jacobsson, som är ombudsman för Sverigedemokraternas riksorganisation, vill partisekreteraren Björn Söder städa rejält bland medlemmarna i partiet.

"Björn Söder har gett oss uppgift i Riksombusdmannagruppen att städa med stora kvasten ut personer ur partiet som bedriver partiskadlig verksamhet", skriver Jacobsson i e-postmeddelandet, som är daterat den 18 januari 2012.

Bakgrunden till den planerade storstädningen är enligt Stefan Jacobsson att det finns personer som vill ta partiet i en annan riktning än den nuvarande ledningen.

"Tyvärr finns det de som drar åt håll som vi i SD inte sympatiserar med. Vi vill bygga huset som står redo 2014 och börja nu. Då måste de trasiga stenarna bytas ut, tyvärr", skriver han.

När Fria Tider ringer upp Stefan Jacobsson är han dock inte så sugen på att kommentera uppgifterna överhuvudtaget.

- Jag vill inte kommentera. Jag har precis kommit hem från jobbet och det är så mycket oseriösa människor som ringer hela tiden.

Men du har skickat ut ett mejl. Du måste väl kunna svara på följdfrågor?
- Jag har precis kommit hem från en tuff arbetsvecka och kan inte prata om det här. Du får prova att skicka ett mejl, säger Stefan Jacobsson och avslutar samtalet.

Uppdatering: SD: Inga planer på utrensningar


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Ungerska ministerns öppna brev till Annika Strandhäll (S): "Jag är chockad" över ditt beteende

Konflikten trappas upp. Familjeminister Katalin Novák: "Jag insisterar på att du ber om ursäkt för vad du har sagt."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Jan Tullberg om journalistkårens medeltida hierarki.0 

Vetenskap

Hittade skelett från 1600-talet i källaren. Makabra upptäckten när källaren skulle renoveras.0 Plus

Språkbegåvade har tjockare hjärna. Ju tjockare hjärnbark desto enklare lära sig nytt språk.0 

Kultur

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus

Sagan om ringen anklagas för att vara rasistisk mot orcher. Författare menar att fantasyromanens kannibalistiska figurer är utsatta för "diskriminering".0 Plus