Bensinupproret

Nytt bensinuppror får Aftonbladets journalist att skratta: "Ingen mänsklig rättighet att leva på landet"

Publicerad 9 maj 2019 kl 08.43

Inrikes. Nu börjar svenskarna protestera mot de höga bensinpriserna. Men då väljer en av Aftonbladets journalister att "skatta" åt dem och hävdar att det inte är någon "mänsklig rättighet" för svenskarna att bo på landet.

Gilla artikeln på Facebook

Nu har bensinpriserna i Sverige blivit så dyra att det startats ett stort uppror på Facebook, "Bensinupproret 2.0".

"Gula västar finns ju på Biltema och Jula...", skriver en medlem enligt Aftonbladet.

Initiativtagaren Janne Berglund, 69, är dock osäker på om det kommer bli gula eller orangea västar.

"Bensinupproret handlar om att väcka opinion och sätta press på våra politiker att nu får det vara nog med alla dessa höjningar av BRÄNSLEN!", skriver gruppen på sin Facebooksida.

Men alla stödjer inte upproret. Aftonbladets Malin Wollin väljer att "skratta när 115 000 män rasar mot bensinpriset".

I sin grumliga artikel försöker Wollin bland annat håna "Bensinupproret 2.0" med att namnet "Bensinupproret" redan var upptaget på Facebook, och bara har 27 medlemmar. På vilket sätt jämförelsen skulle vara intressant är dock oklar. I skrivande stund har "Bensinupproret 2.0" cirka 190.000 medlemmar, och inte bara män.

Att "människor i väst", som hon uttrycker det, över huvud taget protesterar mot bensinpriset får henne att välja mellan skratt eller gråt, och hon väljer det förra:

"Det är inte en mänsklig rättighet att leva på landet. Det är givetvis väldigt trevligt att människor vill det, jag är själv uppvuxen där, men det är ett val som sedan förbränningsmotorns födelse innebär att man måste förhålla sig till priset på bensin", fortsätter Malin Wollin.

Men i sociala medier är det många som inte uppskattar Aftonbladet-journalistens text.

"Dagens pinsammaste: Malin Wollin i Aftonbladet tror att det bara är män på landet som arbetar. Hon borde besöka landsbygden utanför tullarna nångång", skriver Jan Ericson på Twitter.

"Det finns faktiskt en verklighet utanför Södermalm där pengarna kanske inte räcker till längre. Både en del journalister och vissa politiker borde verkligen öppna ögonen!", skriver en annan person.

"Varför räknas aldrig kvinnor? Det är många kvinnor som är med i gruppen. Och kan någon informera den här lattemorsan om att alla inte kan bo i Stockholm?", heter det också.


Nyheter från förstasidan

Orbán: Vänstern utgör ett dödligt hot mot Europa – "Försöker utrota nationerna"

Uppmanar alla Europavänliga människor att gå och rösta i söndagens EU-parlamentsval. "Om vänstern styrt Ungern hade vi haft hundratusentals invandrare från Afrika eller Mellanöstern i vårt land."0 

Ekonominyheter

Busslinjer dras in – har inte råd att tanka

Kronraset slår hårt mot småländsk kollektivtrafik.. Linjer dras in i Kalmar, Oskarshamn och Västervik när Riksbanken går "all-in" för att rädda bostadsmarknaden.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Liberal hysteri när ledarskribent använder g-ordet. Angriper ordval när argumenten tryter, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Vetenskap

Slipp myggen – med ränder på kroppen. Sambandet för första gången bevisat.0 

Gener bakom val att skaffa hund. Står för mer än halva förklaringen till att man blir hundägare.0