Överfallet i Skara

Polisen om överfallet i Skara: "De har pratat på något språk som hon inte förstår"

Publicerad 28 mars 2016 kl 11.12
Av Mattias Albinsson

Inrikes. Gårdagens överfall mot en kvinna på Källegatan i Skara kan även det ha kopplingar till den senaste tidens asylsexvåld som sköljt över Sverige.
– De har pratat på något språk som hon inte förstår, berättar polisens stationsbefäl Tomas Vänerfors för Fria Tider.

Gilla artikeln på Facebook

Det var någon gång mellan klockan fem och halv sex på påskdags­morgonen som kvinnan överfölls när hon gick längs Källegatan i Skara. En bil körde upp bakom henne, tre män hoppade ur bilen, knuffade omkull henne på marken och försökte därefter slita av henne hennes kläder.

– De åkte med den bilen bakom henne en stund först, sedan hoppade de in i den igen och åkte iväg, berättar polisens stationsbefäl i Lidköping Tomas Vänerfors för Fria Tider.

Efter att ha misslyckats med att våldta kvinnan brände en av männen kvinnan med en cigarett på handen innan de gav sig iväg. Polisen uppger att bilen de åkte i var en "mörk mindre bil".

– Den liknar en VW Golf men är ändå inte en Golf, säger Vänerfors.

Signalementen på männen som överföll kvinnan uppges vara väldigt vaga. Vänerfors avslöjar dock att männen inte pratade svenska med varandra.

– Hon vet att de har pratat på något språk som hon inte förstår, säger han.

Bara en halvtimme senare uppges en ung man ha blivit rånad på Vinkölsgatan i Skara, men det är ett fall som polisen valt att prioritera ned.

– Det här rånet har minskat i dignitet lite, för det visade sig att den här mobiltelefonen som han skulle ha blivit avtvingad, den hade han kvar hemma, berättar Vänerfors.

Foto: Google Maps/Fria Tider. Klicka för större karta.

Söndagens överfall mot en kvinna i Skara är det senaste i raden av överfall som ser ut att ha kopplingar till det asylrelaterade våld som Sverige drabbats av de senaste månaderna. Tidigare har kvinnor överfallits av utländska män i bland annat Stockholm, Östersund och Kungsbacka.


Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Vetenskap

Nu skickas svenska instrumentet till månens baksida. Lyfter under kvällen svensk tid.0 Plus

Världens äldsta spår av pest hittat – i svenska Falköping. Forskare gjorde fyndet i 5.000 år gammal grav.0 

Kultur

Sagan om ringen anklagas för att vara rasistisk mot orcher. Författare menar att fantasyromanens kannibalistiska figurer är utsatta för "diskriminering".0 Plus

Unikt Linnéporträtt tillbaka i Sverige. Kända teckningen har varit på villovägar under en okänd tid.0