Värtahamnen. Arkivbild.

Polisen: "Stort behov av att stoppa flödet" av illegala invandrare

Publicerad 7 december 2018 kl 16.37

Inrikes. Under torsdagen omhändertog och grep polisen flera personer i samband med en förstärkt gränskontrollinsats i Stockholm. Enligt gränspolisen finns det ett stort behov av att stoppa flödet av personer som inte har rätt att vistas i landet.

Gilla artikeln på Facebook

Det var under en förstärkt gränskontrollinsats i Stockholms län igår som två personer greps och två andra omhändertogs, rapporterar polisen på sin hemsida.

Kontrollerna ska ha gjorts i Värtahamnen samt i hamnen i Nynäshamn och innefattade både in- och utresekontroller. I Nynäshamn kontrollerades även personer som gick av och på båtarna.

– Insatsen var en del i arbetet med att bevaka hamnarna i Stockholms län som har regelbunden trafik till våra östliga grannar. Syftet med insatsen är att anträffa personer som inte får vistas i landet och upptäcka och förhindra gränsöverskridande brottslighet, säger Lisa Ström, chef för gränspolisenheten i Stockholm, i ett uttalande.

Bakgrunden till den förstärkta insatsen var att gränspolisen identifierat att det finns "ett stort behov av att stoppa flödet av personer som inte har rätt att vistas inom rikets gränser samt att upptäcka gränsöverskridande brottslighet", skriver polisen.

Personerna som greps var på väg att åka till Polen i stulen bil och med stulen husvagn på släp. De andra två omhändertogs tillfälligt för att deras rätt att vistas i Sverige skulle undersökas. En av dem släpptes senare men den andra personen skickades tillbaka till sitt hemland.

– Arbetet i insatsen byggde på underrättelser och innebär ett offensivt arbetssätt där eventuellt kriminella stoppas redan vid gränsen. Insatsen görs också för att skapa en bättre lägesbild, säger Pia Sjunnegård Dahlbom, biträdande regionpolischef i region Stockholm.


Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Mer från Inrikes

MP vill "omlokalisera" svenskar som inte gillar mångkultur

Föreslår att flytta invandringskritiker från deras hem.. Partiet vill också sparka alla offentliganställda som inte skriver under på att mångkultur är bra.0 Plus

SD släppte igenom Löfvens rökförbud

Lade ner sina röster.. Det innebär att rökning förbjuds på uteserveringar.0 

SSU:s bidrag för Skånedistriktet dras in. Bakgrunden är medieuppgifter om muslimskt övertagande.0 

Sidor

Vetenskap

Nu skickas svenska instrumentet till månens baksida. Lyfter under kvällen svensk tid.0 Plus

Världens äldsta spår av pest hittat – i svenska Falköping. Forskare gjorde fyndet i 5.000 år gammal grav.0 

Kultur

Sagan om ringen anklagas för att vara rasistisk mot orcher. Författare menar att fantasyromanens kannibalistiska figurer är utsatta för "diskriminering".0 Plus

Unikt Linnéporträtt tillbaka i Sverige. Kända teckningen har varit på villovägar under en okänd tid.0