Gränskontrollerna

Polisens beskrivning av invandringen: "Massiv"

Publicerad 31 januari 2019 kl 19.34

Inrikes. Gränspolisens uppdrag och verksamhet har påverkats kraftigt de senaste tre åren. Det säger polisen på sin hemsida idag. Orsaken är de "massiva migrationsströmmarna".

Gilla artikeln på Facebook

Politiskt korrekta förståsigpåare har länge hävdat att begreppet massinvandring är en myt.

Det påstod till exempel flera M-riksdagsledamöter i en artikel 2014: "Det är en felaktig myt att det skulle pågå någon sorts ohållbar massinvandring till Sverige."

"Vissa, till exempel Sverigedemokraterna, talar till och med om massinvandring till Sverige. FALSKT!", hette det i Nyheter24 2015, samtidigt som man påstod att "Nej, vi förlorar inte pengar, nej vi mår inte dåligt och nej, skolan blir inte sämre".

Men att det inte handlat om en massinvandring åtminstone de senaste åren verkar inte polisen och gränspolisen hålla med om. Invandringen har nämligen varit så "massiv" att deras verksamhet påverkats kraftigt.

Polisen.se har idag publicerat om en artikel om hur gränspolisen i polisregion Väst sedan två år tillbaka arbetat med ett åtgärdspaket baserat på Schengeninspektionens rapport.

Minst vart femte år utvärderar EU-kommissionen medlemsländernas efterlevnad av Schengenregelverket, och 2017 genomgick Sverige en sådan så kallad Schengenutvärdering. Utvärderingen omfattade flera områden, däribland yttre gräns (luft och sjö), skriver polisen, och gränspolisen i Väst säger att man ser positivt på inspektionen.

– Rapporten och återkopplingen ger oss en möjlighet att förbättra vår verksamhet, säger sektionschefen Susanne Arvidsson. Vi uppfattar det som att vi har en bra verksamhet i grunden, men vi var samtidigt medvetna om att vi skulle få nedslag i vissa områden.

– I Väst började vi utöka grund- och fortbildningarna redan våren 2017, för att säkerställa att våra medarbetare har den kompetens som krävs utifrån de krav som ställs idag, på grund av nya brottsmodus, aktuella trender och riskindikatorer. Vi förstärker vår yttre gräns bland annat genom att kvalitetssäkra och rättssäkra våra arbetssätt och rutiner.

Man konstaterar:

"Gränspolisens uppdrag och verksamhet har påverkats kraftigt de senaste tre åren på grund av de massiva migrationsströmmarna. Det här har medfört att Sverige har tagit beslut om en återinförd gränskontroll vid inre gräns, vid strategiskt utvalda gränskontrollplatser – för att stävja migrationsströmmarna i första hand. Men även för att bevaka den förhöjda terrornivån som råder i landet."


Ekonominyheter

Svenskt luftskepp ska flyga miljardärer till Nordpolen

Priset: 600.000 kronor för en kabin.. "I nästa steg vill vi bredda och flyga till exempel mellan London och Berlin."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Joakim Andersen. "När Schulman skriver 'äntligen' och andra gillar det så ger det oss en liten inblick i hur de fungerar."0 Plus

Mer från Inrikes

Vetenskap

Ny svensk metod upptäcker politikerförakt automatiskt. AI reagerar när politiker beskrivs som "idiot" eller "kärring".0 

USA byter kön på 8-åringar. Allt fler liberaler lämnar in sina barn för könsbyte.0