Fredrik Reinfeldt.

Reinfeldts plan med invandringen: Att "krossa välfärden"

Publicerad 13 augusti 2015 kl 20.32

Inrikes. Under Fredrik Reinfeldts period som statsminister ökade invandringen från tredje världen till Sverige till historiskt höga nivåer. Bakgrunden verkar vara att Reinfeldt ville använda invandrarna som ett vapen för att krossa svenskarnas välfärdssystem, rapporterar Granskning Sverige, som bland annat har intervjuat hans föregångare Bo Lundgren.

Gilla artikeln på Facebook

© Holger Motzkau

Bo Lundgren ledde Moderaterna åren 1999–2003.

Utåt sett har Fredrik Reinfeldt försvarat sin extremt vänsterliberala invandringspolitik med moraliska argument. I slutet av sin andra mandatperiod förklarade han att han ville göra Sverige till en "humanitär stormakt" och uppmanade svenskarna att "öppna sina hjärtan".

Men enligt den före detta M-ledaren Bo Lundgren, Reinfeldts föregångare, kan det i själva verket ha funnits en väl kalkylerad plan bakom den politik som Reinfeldt förde och som bland annat ledde till migrationsuppgörelsen med Miljöpartiet.

När Fredrik Reinfeldt var aktiv inom Muf på 1990-talet fanns där en högljudd falang som öppet förespråkade fri invandring i syfte att förstöra välfärdssystemet. Falangen företräddes av Ulf Kristensson, som senare blev socialförsäkringsminister i Reinfeldts regering.

– Skälet till att Ulf Kristensson och hans del av ungdomsförbundet och många andra hade sin inställning var att man ville krossa det svenska välfärdssystemet, säger Lundgren till Granskning Sverige och fortsätter:

Vänsterpartist vill avveckla välfärden – för invandringens skull

– Det ville ju Fredrik också i sin bok, "Det sovande folket". Det är lite hemskt att säga det men delvis förespråkade man en fullkomligt fri invandring till Sverige för att vi då inte skulle kunna bibehålla väldigt mycket av de här av de här olika förmånerna. Då skulle människor tvingas att försörja sig själva eller inte klara sig själva.

I Det sovande folket, som gavs ut 1993, beskrev Reinfeldt svenskarna som "mentalt handikappade" och förespråkade kraftiga nedskärningar i välfärden.

Även den S-märkte journalisten Daniel Suhonen gör analysen att Reinfeldts regering använde sig av invandring, särskilt arbetskraftsinvandring, för att angripa välfärdssystemet.

– Jag tror att Reinfeldt ville ha den här invandringen. Anledningen till att Moderaterna gjorde detta var att det skulle öka pressen på välfärden, säger han.

Granskning Sverige har även pratat med Fredrik Reinfeldts pappa, Bruno Reinfeldt. Bruno satt som lokalpolitiker i Täby samtidigt som hans son, som Granskning Sverige uttrycker det, "öppnade dammluckorna för invandring". Han säger, kanske något förvånande, att han vill att invandringen bör minska och att Sverige ska tillhöra de etniska svenskarna.

– Om vi tar emot så många flyktingar som vi gjort nu så är frågan hur det ser ut framöver, säger han.

Fredrik Reinfeldt har tidigare anklagat sin far för att vara psykiskt instabil.

– Det är inte så roligt att säga om sin pappa, men han är lite sinnesförvirrad, sade han i en intervju med Expressen, enligt Granskning Sverige.


Nyheter från förstasidan

Nattklubb i Malmö beskjuten med flera skarpa skott

Inträffade precis efter att klubben stängde. "Det går inledningsvis inte att tala om någon eventuell hotbild."0 

Ekonominyheter

Rotschild orolig för världsordningen

Dollarn kan sluta vara världsvaluta.. Ledare som Trump samarbetar inte med andra, varnar bankiren.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Sjunkande skolresultat, no go-zoner och ökat våld kan ha en enkel förklaring. Joakim Andersen har läst ny bok om eugenikens nedtystade men välbelagda sanningar.0 Plus

Vetenskap

Hajarna påverkas av dinosauriedödande asteroiden – än idag. Lever ännu med sviterna av en katastrof för 66 miljoner år sedan.0 

Unik svensk miniubåt tas i bruk. Ska studera havsbotten på stora djup.0 Plus

Kultur

Afrikanskättad skådis kan bli nästa James Bond – "Tiden är inne". Producenten öppnar dörren för svart James Bond.0 Plus