Mauricio Rojas

Rojas: SD kommer bli Sveriges största parti

Publicerad 3 augusti 2015 kl 09.58

Politik. Sverigedemokraterna kommer att bli Sveriges största parti, det förutspår den före detta folkpartistiske riksdagspolitikern Mauricio Rojas i en debattartikel idag.

Gilla artikeln på Facebook

© Pressbild

Mauricio Rojas.

I en debattartikel i Svenska Dagbladet idag förutspår Rojas att Sverigedemokraterna kommer att bli Sveriges största parti.

"Missnöjet bottnar inte i en gryende rasism eller främlingsfientlighet. Så har många velat hävda, men utan det minsta sakliga stöd", skriver han och fortsätter:

"Vad däremot är påfallande och väldokumenterat är en växande oro över en misslyckad integration, som kopplas ihop med en tilltagande segregation, utanförskap och otrygghet. Att det sammanfaller med en rekordstor invandring, tiggeriets utbredning och hundratals ungdomars medverkan i Islamiska statens terrorkrig gör inte saken mindre bekymmersam."

Rojas menar att det är de övriga politiska partiernas feghet och ovilja att ta tag i de invandrarelaterade problemen såsom tilltagande kriminalitet och våld i samhället, och nu senast granatattackerna i Malmö, som kommer att göra SD till Sveriges största parti.

Mauricio Rojas bakgrund
Rojas kom till Sverige som 24-åring på 70-talet efter Augusto Pinochets statskupp, då som övertygad kommunist och medlem i Movimiento de Izquierda Revolucionaria (MIR). I Sverige bytte han dock politisk åsikt och kom med tiden att bli en högerliberal politiker och debattör.

Han utbildade sig och blev docent i ekonomisk historia vid Lunds universitet 1995 och satt i riksdagen för Folkpartiet från 2002 till 2008. Hösten 2008 tvingades han lämna Sverige och gå i exil, bland annat på grund av en växande hotbild mot honom från vänsterextremister.

Hoten kom inte minst på grund av att det statliga vänsterradikala mediebolaget Sveriges Television inlett en kampanj mot Rojas och hans familj eftersom man ansåg att de var "rasister". I en intervju 2008 berättade han att det blev ohållbart att tvingas ha livvakter med sig varje gång familjen skulle åka till affären och handla mat.

Från sitt nya hemland Spanien har han följt debatten i Sverige på avstånd och skriver då och då fortfarande debattartiklar som publiceras av svenska tidningar.


Nyheter från förstasidan

Populismen nu lika stor som socialdemokratin i Europa

"Det är ett historiskt skifte vi ser." Socialliberala tankesmedjan Timbros nya index nattsvart läsning för både liberaler och sossar.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Joakim Andersen om den politiskt inkorrekte libertarianen Hans-Hermann Hoppe.0 Plus

Vetenskap

Stenålderns européer "mycket mer rörliga" än man trott. C14-dateringar av megalitgravar målar upp en helt ny bild.0 

Kultur

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus

Sagan om ringen anklagas för att vara rasistisk mot orcher. Författare menar att fantasyromanens kannibalistiska figurer är utsatta för "diskriminering".0 Plus