Wall Street i New York.

Rothschild orolig för världsordningen

Publicerad 9 augusti 2018 kl 13.39

Ekonomi. Bankiren Jacob Rothschild anser att möjligheterna för globalt samarbete minskar med ledare som Donald Trump och att detta kan förändra den globala finansordning som rått sedan andra världskrigets slut.

Gilla artikeln på Facebook

Finansmannen Jacob Rothschild är orolig för att den tioåriga börsuppgången kan komma att ta slut och att det medför en finanskrasch.

De främsta orosmolnen enligt honom är ett handelskrig mellan USA och Kina samt problem inom eurozonen med höga statsskulder och inflation, skriver RT.

Detta kan i sin tur bryta den ekonomiska ordning med den amerikanska dollarn som världsvaluta som etablerades efter andra världskriget.

Populistiska och protektionistiska ledare som USA:s president Donald Trump gör det enligt Rothschild mindre sannolikt att man löser problem gemensamt, vilket kan rubba världsekonomins grundläggande strukturer.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Missar aldrig chansen att utmåla oss som monster. Joakim Andersen har läst Jim Goads nya bok Whiteness – The original sin.0 Plus

Mer från Ekonomi

Svenskarna drar åt svångremmen. Hushållens sparande är det högsta på 18 år – medan de nya lånen minskar kraftigt.0 

Sidor

Vetenskap

Språkbegåvade har tjockare hjärna. Ju tjockare hjärnbark desto enklare lära sig nytt språk.0 

Kultur

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus

Sagan om ringen anklagas för att vara rasistisk mot orcher. Författare menar att fantasyromanens kannibalistiska figurer är utsatta för "diskriminering".0 Plus