Rymde när han skulle utvisas – åkte fast i gränskontroll

Publicerad 16 maj 2018 kl 08.22

Inrikes. En arabisk man dömdes till utvisning efter att ha avtjänat ett straff för bland annat misshandel. Men när han skulle utvisas rymde han från Kastrup. I helgen försökte han köra in i Sverige igen över bron – men fastnade i gränskontrollen i Malmö och greps av polis.

Gilla artikeln på Facebook

Det var den 7 maj som en 25-årig man från Marocko skulle utvisas från Sverige via Kastrup i Köpenhamn. Mannen transporterades av Kriminalvårdens nationella transportenhet.

Men i samband med att han lämnade fordonet och skulle föras in i en flygplatsbyggnad lyckades 25-åringen slita sig loss och springa därifrån.

Rymlingen eftersöktes bland annat med hund men gick inte att hitta.

Lördagen den 12 maj klockan 10:40 stoppades en bil av gränspolisen i den återinförda inre gränskontrollen vid brofästet Lernacken i Malmö. I fordonet färdades en man och en kvinna.

Passkontrollanterna fattade misstankar och gjorde en kontroll. Efter slagningar i tillgängliga register upptäcktes att mannen i bilen var efterlyst och att det rörde sig om samme man som tidigare i veckan rymt från Kastrup.

Han greps av gränspolisen och anhölls därefter av åklagare för brott mot utlänningslagen. Vid häktningsförhandling under tisdagen häktades han, enligt polisen.

Polisen uppger för Aftonbladet att mannen inför utvisningen satt nio månader i svenskt fängelse efter att ha dömts för grov stöld, misshandel och olaga hot.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Nästan alla lever på bidrag. "Anmärkningsvärt" att folkslaget ändå anser sig ha överlägset bäst livskvalitet, enligt forskare.0 Plus

Mer från Inrikes

Vetenskap

Särskilda celler gör vissa modigare. Forskarnas upptäckt kan förklara skillnaden i riskbeteende.0 

Få samhällsvetenskapliga studier seriösa. Forskare upprepade studier från de mest prestigefyllda tidskrifterna.0 Plus

Kultur

Alla gamla svenska tidningar snart gratis på nätet. Svenska pressarvet kan digitaliseras tack vare donation.0 

Afrikanskättad skådis kan bli nästa James Bond – "Tiden är inne". Producenten öppnar dörren för svart James Bond.0 Plus