Sanktionerna mot Ryssland
Rysslands premiärminister Dmitry Medvedev och president Vladimir Putin.

Ryssland: "Ekonomisk krigsförklaring" om USA inför nya sanktioner

Publicerad 10 augusti 2018 kl 10.42

Utrikes. Ytterligare sanktioner mot Ryssland från amerikanskt håll kommer ses som en förklaring om "ekonomiskt krig". Det säger nu Rysslands premiärminister Dmitry Medvedev, och varnar USA för ryska motåtgärder, rapporterar RT.

Gilla artikeln på Facebook

Det är Rysslands premiärminister Dmitry Medvedev som nu varnar USA för ytterligare sanktioner mot specifika ryska intressen.

Sanktioner som riktar sig mot det ryska bankväsendet eller valutahandeln kommer behandlas som en ekonomisk krigsförklaring, enligt Medvedev.

– Om de inför något i stil med ett förbud mot bankverksamhet eller användning av någon valuta, kommer vi att behandla det som en förklaring om ekonomiskt krig, säger premiärministern i ett uttalande enligt RT och påpekar att detta är något som Ryssland kommer besvara med ekonomiska, politiska eller andra åtgärder om nödvändigt.

– Våra amerikanska vänner bör inte ta miste på detta.

Medvedev påpekar vidare att Ryssland har en lång historia av att överleva ekonomiska restriktioner, och att landet levt under "konstant tryck" av sanktioner de senaste hundra åren. Enligt den ryske premiärministern handlar sanktionerna i dagsläget om att USA och dess allierade vill underminera den globala konkurrensen.


Nyheter från förstasidan

"Vi vill tillbaka till hur Sverige var före massinvandringen"

Intervju: Gustav Kasselstrand. AFS-ledaren om rollen som uppstickarparti, vänsterns tynande tillvaro och kravet att utvisa en halv miljon invandrare.0 

Ekonominyheter

Rotschild orolig för världsordningen

Dollarn kan sluta vara världsvaluta.. Ledare som Trump samarbetar inte med andra, varnar bankiren.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Sjunkande skolresultat, no go-zoner och ökat våld kan ha en enkel förklaring. Joakim Andersen har läst ny bok om eugenikens nedtystade men välbelagda sanningar.0 Plus

Mer från Utrikes

Sidor

Vetenskap

Hajarna påverkas av dinosauriedödande asteroiden – än idag. Lever ännu med sviterna av en katastrof för 66 miljoner år sedan.0 

Unik svensk miniubåt tas i bruk. Ska studera havsbotten på stora djup.0 Plus

Kultur

Afrikanskättad skådis kan bli nästa James Bond – "Tiden är inne". Producenten öppnar dörren för svart James Bond.0 Plus