Schyman: Sverige måste "förbereda sig" på att ta emot klimatflyktingar

Publicerad 2 april 2019 kl 15.12

Inrikes. Så kallade klimatförändringar kommer förändra världen så pass mycket att människor kommer tvingas "fly" till norra länder som Sverige. Och det behöver svenskarna förbereda sig på nu, menar Gudrun Schyman i Malou efter tio.

Gilla artikeln på Facebook

Den nyblivna klimatalarmisten Gudrun Schyman varnar nu för vad som kommer hända med världen när "klimatförändringarna" slår till.

Dessa konsekvenser ser hon redan i sin hemkommun Simrishamn, hävdar hon i TV4.

När den tidigare Fi-ledaren får frågan om hon själv kan se förändringar i klimatet, tar hon förra sommarens värme som exempel.

Då var det bland annat kris i vattenfrågan och jordbruket, kunde hon beskåda i Simrishamn, menar hon.

– Så vi har temperaturförändringar redan här och nu och det kommer bli väldigt stora problem. Globalt kommer det här föra med sig att människor måste flytta. Ännu fler människor kommer tvingas fly. Och det ska vi förbereda oss på, vi som bor på breddgrader som ändå är möjliga att bo på även om temperaturen ökar med en eller två grader. Den här folkomflyttningen som kommer vara till följd av klimatproblematiken måste vi förbereda oss för nu, säger Schyman.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Busslinjer dras in – har inte råd att tanka

Kronraset slår hårt mot småländsk kollektivtrafik.. Linjer dras in i Kalmar, Oskarshamn och Västervik när Riksbanken går "all-in" för att rädda bostadsmarknaden.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Liberal hysteri när ledarskribent använder g-ordet. Angriper ordval när argumenten tryter, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Vetenskap

Slipp myggen – med ränder på kroppen. Sambandet för första gången bevisat.0 

Gener bakom val att skaffa hund. Står för mer än halva förklaringen till att man blir hundägare.0