Rakhmat Akilov ska ha fått tandvård vid Folktandvården i Sundbyberg.

SD: Akilov fick tandvård för 50 kronor

Publicerad 15 februari 2018 kl 17.38

Inrikes. Den misstänkte terroristen Rahkmat Akilov, som körde ihjäl fem människor på Drottninggatan i Stockholm förra året, fick tandvård för 50 kronor. Det rapporterar nu Sverigedemokraterna i ett inlägg på sociala medier. "Sjuklövern gav Akilov tandvård för 50 kronor", skriver partiet.

Gilla artikeln på Facebook

För illegala invandrare kostar det bara 50 kronor att gå till tandläkaren i Sverige.

Detta tack vare Alliansens migrationsuppgörelse med Miljöpartiet för några år sedan, ledd av dåvarande statsminister Fredrik Reinfeldt.

"Barn och ungdomar under 18 år, som är papperslösa flyktingar och har gömt sig, ska kunna få tandvård som andra barn och ungdomar i Sverige, det vill säga utan att betala för den. Du som är vuxen papperslös flykting har rätt till akut tandvård och sådan tandvård som bedöms att den inte kan vänta. Vuxna betalar då 50 kronor för varje besök", står det på Folktandvårdens hemsida.

En av dem som fått tandvård för 50 kronor är Rakhmat Akilov, som erkänt det islamistiska terrordådet i Stockholm förra året.

Det hävdar nu Sverigedemokraterna på sin Instagram. Akilov ska ha fått tandvård hos Folktandvården i Sundbyberg.

"Terroristen Rakhmat Akilov fick tandvård för 50 kronor samtidigt som pensionärer efter ett helt arbetsliv i Sverige avstår tandläkarbesök eftersom att de inte har råd", skriver partiet.

Som källa anger man Akilovs kontoutdrag på sidan 244 i förundersökningsprotokollet.

"Helt jävla sjukt! Jävla idioter som har förstört landet, pissar på våra egna och våra pensionärer", skriver en person i SD:s kommentarsfält.

"Han borde dömas att betala allt", skriver en annan.


Nyheter från förstasidan

Orbán: Vänstern utgör ett dödligt hot mot Europa – "Försöker utrota nationerna"

Uppmanar alla Europavänliga människor att gå och rösta i söndagens EU-parlamentsval. "Om vänstern styrt Ungern hade vi haft hundratusentals invandrare från Afrika eller Mellanöstern i vårt land."0 

Ekonominyheter

Busslinjer dras in – har inte råd att tanka

Kronraset slår hårt mot småländsk kollektivtrafik.. Linjer dras in i Kalmar, Oskarshamn och Västervik när Riksbanken går "all-in" för att rädda bostadsmarknaden.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Liberal hysteri när ledarskribent använder g-ordet. Angriper ordval när argumenten tryter, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Vetenskap

Slipp myggen – med ränder på kroppen. Sambandet för första gången bevisat.0 

Gener bakom val att skaffa hund. Står för mer än halva förklaringen till att man blir hundägare.0