SD får ordförandepost i Munkedal

Publicerad 18 oktober 2018 kl 18.24

Inrikes. Efter att ha blivit största parti i valet har Sverigedemokraterna nu knipit posten som kommunfullmäktiges ordförande i Munkedals kommun, rapporterar SVT Nyheter Väst.

Gilla artikeln på Facebook

Ordförandeposten gick till regionrådet Heikki Klaavuniemi (SD), som vann mot Centerns motkandidat med rösterna 18-17. Omröstningen i kommunfullmäktige var sluten.

– Jag tackar kommunfullmäktige för förtroendet. Uppdraget i sig ser jag inte som en personlig vinst utan det är ett utslag av att man har valt att respektera väljarnas vilja och är således en seger för demokrati, säger Heikki Klaavuniemi i ett pressmeddelande.

SD ökade med 9,1 procentenheter till 24,7 procent i valet i Munkedals kommun och blev därmed största parti. Socialdemokraterna, Centerpartiet, Kristdemokraterna och Miljöpartiet har ingått ett valtekniskt samarbete, men har tillsammans ändå ingen majoritet, enligt SVT. Vilka som ska styra kommunen ska avgöras senare under kvällen.


Nyheter från förstasidan

Löfven: Jag ska lösa Sveriges problem

Löfven och Sjöstedt var överens om att stänga ute SD. "Sverigedemokraterna står för något helt annat än vad Sverige är."0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Vetenskap

Språkbegåvade har tjockare hjärna. Ju tjockare hjärnbark desto enklare lära sig nytt språk.0 

Kultur

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus

Sagan om ringen anklagas för att vara rasistisk mot orcher. Författare menar att fantasyromanens kannibalistiska figurer är utsatta för "diskriminering".0 Plus