SD-politiker stämmer Samhällsnytt

Publicerad 25 juli 2018 kl 12.27

Media. Åstorpspolitikern Marcus Möller (SD) stämmer nu Samhällsnytt på 11.500 kronor efter att sajten använt en av hans bilder.

Gilla artikeln på Facebook

Tvisten rör en bild på kommunal­rådet Eddie Ek, som i våras hoppade av Sverige­demo­kraterna och gick över till Alternativ för Sverige, AFS.

Ett fotografi på Ek som Marcus Möller tagit publicerades ursprungligen på AFS hemsida och i en artikel på Samhällsnytt den 13 mars användes bilden märkt som "pressbild".

Nu kräver den lokala SD-politikern att Föreningen för sverigevänliga intressen, som driver Samhällsnytt, ska betala 11.550 kronor till honom för att ha använt bilden utan lov. Av summan är 300 kronor ansökningsavgiften hos Kronofogden.

"Angående fotografiet som fordran avser så fanns det inga som helst ingångna avtal mellan mig och Eddie Ek som är på fotot, jag som fotograf äger alla rättigheter", skriver Möller i en överlämnandeskrift till Attunda tingsrätt.

Samhällsnytt har tidigare, via den före detta SD-toppen Kent Ekeroth, bestridit Möllers krav hos Kronofogden.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Busslinjer dras in – har inte råd att tanka

Kronraset slår hårt mot småländsk kollektivtrafik.. Linjer dras in i Kalmar, Oskarshamn och Västervik när Riksbanken går "all-in" för att rädda bostadsmarknaden.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Liberal hysteri när ledarskribent använder g-ordet. Angriper ordval när argumenten tryter, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Vetenskap

Slipp myggen – med ränder på kroppen. Sambandet för första gången bevisat.0 

Gener bakom val att skaffa hund. Står för mer än halva förklaringen till att man blir hundägare.0