SD presenterade kandidater till EU-valet

Publicerad 27 januari 2014 kl 15.51

Inrikes.Lokalpolitikerna Kristina Winberg, 48, och Peter ”Nalle” Lundgren, 50, blir Sverigedemokraternas toppkandidater inför valet till Europaparlamentet i maj.

Gilla artikeln på Facebook

Duon presenterades på en presskonferens med Jimmie Åkesson på måndagseftermiddagen. Enligt SD-ledaren har det varit en medveten strategi att lyfta fram personer med lägre profil.

– Med Kristina Winberg och Peter ”Nalle” Lundgren har vi en stark duo som jag är övertygad om kommer att kunna genomföra en stark valrörelse. Jag ser det som en fördel att vi inte toppar listan med proffspolitiker utan vi ser detta som ett bra tillfälle att lyfta fram nya profiler i partiet som. Det kommer att vara lätt för väljarna att själva känna igen sig i Kristina Winberg och Peter Lundgren, säger Åkesson i ett pressmeddelande.

Kristina Winberg, som representerar SD i Jönköpings kommunfullmäktige säger sig vara "oerhört glad och hedrad" över att ha blivit utnämnd till toppkandidat.

– Jag vet att många delar min oro över att allt mer beslutanderätt flyttas över till EU och att utvecklingen mot mer federalism fortsätter. Jag kommer att arbeta stenhårt för att Sverige ska befrias från EU:s överstatliga struktur samtidigt som vi stannar inom den inre marknaden, säger hon.

Lundgren, som är från Gnosjö och valdes in i SD:s partistyrelse i november, vill fokusera på hur EU påverkar lönebildningen och arbetsrätten.

– Med min långa bakgrund i åkerinäringen har jag på nära håll kunnat se hur EU påverkat. Svenska folket förtjänar representanter i Bryssel som vägrar tillåta att EU bidrar till lönedumpning och slår ned på den svenska modellen på arbetsmarknaden, säger han.

RÄTTELSE: Fria Tider pekade den 24 januari felaktigt ut Hanna Wigh och Sven-Olof Sällström som toppkandidater enligt uppgifter från källor inom partiet. Vi ber om ursäkt för detta.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Euron på 10,82. Samtidigt faller valutan mot dollarn till 9,63 kronor per dollar.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Liberal hysteri när ledarskribent använder g-ordet. Angriper ordval när argumenten tryter, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Vetenskap

Slipp myggen – med ränder på kroppen. Sambandet för första gången bevisat.0 

DNA från 10.000 år gammal svensk hittat – i tuggummi. Äldsta mänskliga DNA-fyndet i Skandinavien hittills.0 Plus