Sverigedemokraterna

SD:s utspel: En miljard till återvandring

Publicerad 27 augusti 2018 kl 10.04

Inrikes. Sverigedemokraterna säger sig nu plötsligt vilja stoppa kvotflyktinginvandringen och samtidigt satsa 1 miljard på återvandring, rapporterar Aftonbladet.

Gilla artikeln på Facebook

Alternativ för Sverige har kritiserat Sverigedemokraterna för att vilja öka antalet kvotflyktingar och inte driva frågan om återvandring.

Två veckor innan valet kommer SD med ett utspel om att både stoppa kvotflyktinginvandringen samt lägga en miljard kronor på återvandring.

Förslagen ska finnas med i partiets valmanifest, som släpps i veckan.

Mottagandet av kvotflyktingar ska dock bara stoppas tillfälligt, enligt SD.

– Principiellt tycker vi kvotflyktingsystemet är något bra. Men vi har också varit tydliga med att det förutsätter att vi har möjlighet att ta emot i Sverige. Det förutsätter att vi har ordning och reda i våra system. Under ett eller ett par års tid framöver ser inte vi att den möjligheten finns, säger SD:s migrationspolitisk talesperson Paula Bieler till Aftonbladet.

Miljardsatsningen på återvandring ska bland annat gå till att göra om Migrationsverket till en "handläggningsenhet", betala för resan hem samt till att invandrarna ska kunna etablera sig i hemlandet.


Nyheter från förstasidan

Taxichaufför åtalas: Lämnade äldre dam att dö i snön

Frös ihjäl utanför sitt hus i Västernorrland. Föraren struntade i att hjälpa en äldre och sjuk kvinna fram till dörren i snöovädret i Norrland.0 

Ekonominyheter

Euron på 10,82. Samtidigt faller valutan mot dollarn till 9,63 kronor per dollar.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0