Dockan är preparerad med fyrverkerier och enligt traditionen blir sommaren bättre ju tidigare den exploderar. I år tog det 9 minuter och 56 sekunder innan bööggen gick upp i ett eldhav av explosioner och rök.
Eldandet av bööggen avslutar Zürichs vårfestival Sechseläuten som firats i staden sedan början av 1900-talet. Traditionen att bränna en snögubbedocka på bål för att markera vinterns slut spåras emellertid tillbaka till slutet av 1700-talet. Firandet får varje år stor uppmärksamhet i schweizisk media och är under kvällen toppnyhet hos landets största kvällstidning Blick.
9 minuter och 56 sekunder är en relativt sett kort tid. Rekordet 5 minuter och 7 sekunder sattes 1974 medan det tog hela 43 minuter och 34 sekunder förra året, vilket också är den längsta tid det tagit för dockan att explodera.
Såhär såg firandet ut 2015.Der Oper mal den Hintern zeigen. RT @operzuerich: Der Böögg steht. Heute ist #sechseläuten https://t.co/tnMAYAvqMo pic.twitter.com/dPRb6vzSA7
— Böögg (@Boeoegg) April 24, 2017