Genrebild.

Somalier kidnappade och försökte våldta ung kvinna i Växjö

Publicerad 11 oktober 2018 kl 17.35

Inrikes. Två utländska män har häktats sedan de kidnappat och försökt våldta en 22-årig kvinna i Växjö i helgen. Enligt häktningsframställan handlar det om två somaliska män.

Gilla artikeln på Facebook

Det var under natten mot lördag som två utländska män ska ha kidnappat en 22-årig kvinna varav den ene sedan försökt våldta henne, något Smålandsposten var först att rapportera om.

Det hela började på på Nydalavägen i Växjö, sedan körde männen runt i Växjö innan de fortsatte mot Lammhult.

Det första våldtäktsförsöket ska ha skett på en väg mellan Lammhult och Växjö. Sedan ska ytterligare ett våldtäktsförsök ha inträffat på en adress i Lammhullt, där även ett grovt olaga hot ska ha begåtts.

Dessutom ska en fjärde person ha funnits med i bilen, och denne är nu vittne till brotten.

– Vi vill komma i kontakt med vittnen som såg när kvinnan blev angripen på riksväg 30 strax efter Bredhultsrakan från Växjö sett. Flera personer kontaktade polisen och berättade att de såg att en kvinna angreps, men alla inringare uppgav inte sitt namn eller telefonnummer, säger åklagare Sofia Granat till Smålandsposten.

Två personer har nu häktats.

En 26-årig man häktas på sannolika skäl misstänkt för olaga frihetsberövande och försök till våldtäkt, och den andre, en 28-årig man häktas misstänkt för olaga frihetsberövande.

Enligt häktningsframställan, som Fria Tider tagit del av, handlar det om två somalier, båda två medborgare i Somalia. Den äldre mannen, 28-åringen, behöver tolk på somaliska.

Åklagaren menar bland annat att det finns risk för att de misstänkta ska undanröja bevis eller på annat sätt försvåra utredningen.

Båda männen, folkbokförda i Växjö respektive Lammhult, nekar till brott. De greps under helgen och sitter nu i arresten i Växjö.


Nyheter från förstasidan

Löfven: Jag ska lösa Sveriges problem

Löfven och Sjöstedt var överens om att stänga ute SD. "Sverigedemokraterna står för något helt annat än vad Sverige är."0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Vetenskap

Språkbegåvade har tjockare hjärna. Ju tjockare hjärnbark desto enklare lära sig nytt språk.0 

Kultur

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus

Sagan om ringen anklagas för att vara rasistisk mot orcher. Författare menar att fantasyromanens kannibalistiska figurer är utsatta för "diskriminering".0 Plus