S-kvinnan i Alingsås blev en "kommunpolitiker" i "en västsvensk kommun" i Sveriges Radios tappning.

SR mörkar att S-kvinna dömts för HVB-sex

Publicerad 2 januari 2019 kl 08.54

Media. Efter Fria Tiders avslöjande om att kvinnlig S-politiker dömts till fängelse för sex med ett flyktingbarn har andra medier rapporterat om händelsen. Men statliga Sveriges Radio mörkar att det är en socialdemokratisk politiker det handlar om.

Gilla artikeln på Facebook

Fria Tider avslöjade den 21 december att en 45-årig kvinnlig lokalpolitiker för Social­demo­kraterna i Alingsås har dömts till sex månaders fängelse. 

Detta efter att hon vid upprepade tillfällen haft sex med ett afghanskt flyktingbarn som bodde på det HVB-hem där hon arbetade.

Kvinnan var tidigare nämndeman för Socialdemokraterna i Alingsås tingsrätt men avsade sig uppdraget och andra politiska uppdrag i kommunen när sexhärvan uppdagades. Hon dömdes senare av samma tingsrätt.

Den 29 december tog SVT Nyheter väst upp händelsen och beskrev den dömda som "en tidigare socialdemokratisk politiker i en västsvensk kommun".

När P4 Göteborg rapporterar om fallet med hänvisning till SVT har även uppgiften om att det rör sig om en socialdemokratisk politiker försvunnit. Istället beskrivs kvinnan kort och gott som "kommunpolitiker".

"Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen", skriver den statliga radion längst ner i artikeln.

Sveriges Radio får hård kritik för tilltaget på sociala medier.

"Makalöst - Socialdemokrat ligger med HVB-pojke och @sr_ekot aktivt klipper bort den delen av TT-artikeln som pekar ut partitillhörighet. Varför?" frågar sig exempelvis riksdagsmannen Hanif Bali på Twitter.

Fria Tider söker ansvarig redaktör på SR för en kommentar.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Vetenskap

Språkbegåvade har tjockare hjärna. Ju tjockare hjärnbark desto enklare lära sig nytt språk.0 

Kultur

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus

Sagan om ringen anklagas för att vara rasistisk mot orcher. Författare menar att fantasyromanens kannibalistiska figurer är utsatta för "diskriminering".0 Plus