Från Uddevalla idag när Gustav Kasselstrand avslutade torgmötet. "Det här är bilder som måste komma ut till omvärlden", sade han.

SR skyller attacken på Kasselstrands "kraftigt rasistiska uttryck"

Publicerad 30 augusti 2018 kl 20.52

Inrikes. Det var partiledaren Gustav Kasselstrands "kraftigt rasistiska uttryck" som ledde till att invandrare attackerade och misshandlade Alternativ för Sveriges företrädare i Uddevalla idag. Det menar Sveriges Radio P4 Väst.

Gilla artikeln på Facebook

Företrädare för Alternativ för Sverige attackerades av ett invandrargäng under torgmötet i Uddevalla på torsdagen.

Riksdagskandidaterna Per Sefastsson och Markus Jonsson blev båda misshandlade med knytnävsslag.

– Polisen var inte förberedda på hur mycket kravaller det skulle bli. Det kändes inte som om de hade kontroll på läget någon gång, sade Sefastsson till Fria Tider efter händelsen.

När partiledaren Gustav Kasselstrand och de andra AFS-företrädarna talade tilläts "motdemonstranter" stå bara några meter bort och skrika och busvissla.

På ena sidan stod vänsterextremister, på andra sidan invandrare.

– Skulle något annat parti få sitt möte förstört, så skulle polisen ha tagit bort de här personerna. Men när det gäller invandringskritiska partier så tillåter man störningar. Då är det en del av yttrandefriheten att man ska få störa. Detta är ett exempel på hur hela Sverige är genomsyrat av vänsterintressen, även polisen, sade Kasselstrand när han först talade.

I slutet av torgmötet gick dock partiledaren åter upp på scenen.

Sveriges Radio förklarar invandrarvåldet som sedan utbröt med att Gustav Kasselstrand då ska ha uttryckt sig grovt "rasistiskt".

– Han sa kraftigt rasistiska uttryck, som ledde lite till att oroligheter bröt ut, säger SR:s reporter som var på plats till P4.

Det Kasselstrand sade som avslutning var bland annat att "de invandrare som inte skött sig har ingen plats här, de ska åka tillbaka till sina hemländer" och "vänstern får gärna åka med, om de älskar afghanska män så mycket, vi kommer inte sakna er", visar film.

Därefter förklarar SR-reportern sin version av vad som hände.

– Det började med att en ung kille med utländsk bakgrund försökte gå till attack och hans kompisar skulle rycka honom från platsen. Det var fem-sex vänner som hoppade på honom och försökte lugna ner honom. Sen small det på ett annat ställe. Jag sprang dit, och en av AFS-politikerna hade hamnat i slagsmål med en utav de här grabbarna.

SR-reportern menar också att "folk slängde ägg på varandra" och att människor har "boxats lite fram och tillbaka".

Enligt polisens händelserapport kastades dock "4-6 ägg mot företrädare för Alternativ för Sverige". Där står också att två personer omhändertagits för ordningsstörning och att en av dem även misstänks för ringa misshandel. Detta då den personen "utdelat ett slag som träffat en av företrädarna för Alternativ för Sverige i ansiktet".


Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Joakim Andersen om den politiskt inkorrekte libertarianen Hans-Hermann Hoppe.0 Plus

Vetenskap

Hittade skelett från 1600-talet i källaren. Makabra upptäckten när källaren skulle renoveras.0 Plus

Språkbegåvade har tjockare hjärna. Ju tjockare hjärnbark desto enklare lära sig nytt språk.0 

Kultur

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus

Sagan om ringen anklagas för att vara rasistisk mot orcher. Författare menar att fantasyromanens kannibalistiska figurer är utsatta för "diskriminering".0 Plus