SSU Skåne blir av med bidraget

Publicerad 12 december 2018 kl 18.08

Inrikes. Socialdemokraternas ungdomsförbund SSU kommer inte att få bidrag för sitt Skånedistrikt under 2019. Detta efter att det uppmärksammats i media att SSU Skåne tagits över av muslimer.

Gilla artikeln på Facebook

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF, har idag beslutat att SSU får fortsatt statsbidrag, men förbundet får inte tillgodoräkna sig de föreningar och medlemmar som ingår i SSU Skåne. 

Beslutet har enligt bidragsmyndigheten fattats "mot bakgrund av SSU Skånes upprepade brister att leva upp till demokratikriteriet, som är ett krav enligt förordningen som styr bidraget". 

För MUCF har SSU uppgett att ungdomsförbundet vidtagit tillräckliga åtgärder när omfattningen av bristerna i Skåne blivit kända för förbundsledningen. Uppgifterna kring SSU Skåne är enligt myndigheten dock så pass allvarliga att åtgärderna ändå inte är tillräckliga.

SSU får alltså inte tillgodoräkna sig de föreningar som finns i SSU Skåne. Bidraget räknas därför ned för hela SSU. Men, eftersom det politiska ungdomsförbundet som helhet har ökat sitt medlemsantal under året innebär det att förbundet 2019 ändå får ökat bidrag jämfört med 2018.

SSU beviljas 1.765.040 kronor i statsbidrag för 2019. Bidraget minskas med drygt  60 000 kronor på grund av att SSU Skåne räknas bort.

– När uppgifterna om odemokratiska strömningar i SSU:s Skånedistrikt kom till vår kännedom tog vi dessa på yttersta allvar. Vi har utrett uppgifterna, bland annat genom att träffa företrädare för SSU på riksnivå, säger Lotta Persson, chef för Avdelningen för stöd och samverkan på MUCF, i ett pressmeddelande.


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Vill bli president i USA – med löfte om medborgarlön på 1.000 dollar. Men Yangs analys av automatiseringens följder är högst relevant, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Vetenskap

Moderns infektion ger deprimerade barn. Infektion under graviditeten ger markant ökad risk för depression och autism hos barnet.0 

Svenskarna hittade sfinx i Egypten. "Enastående och överraskande."0 Plus

Kultur

Henrik Schyffert får "Stora retorikpriset". Sägs ge svenskarna "insikter" om samhället.0 

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus