Österrikes förbundskansler Sebastian Kurz.

Österrike: Varje land ska ha rätt att vägra ta emot invandrare

Publicerad 14 juni 2018 kl 18.14

Utrikes. Österrike vill inleda en allians med Tyskland och Italien mot olaglig invandring. Det meddelade Tysklands inrikesminister Horst Seehofer och Österrikes förbundskansler Sebastian Kurz på onsdagen. Enligt Kurz ska alla länder också få bestämma vilka och hur många invandrare de vill ta emot.

Gilla artikeln på Facebook

Det var när Österrikes förbundskansler Sebastian Kurz besökte Berlin som han och den tyske inrikesminister Horst Seehofer föreslog en migrationsallians tillsammans med Italien.

Alliansen ska rikta in sig på invandring men även frågor om säkerhet och terrorism.

Enligt Sebastian Kurz är syftet att tillsammans motverka "olaglig vandring" till länderna.

– Jag tycker att det markerar ett förnuftigt samarbete som kommer att bidra till en minskad illegal invandring, säger han enigt AFP.

I en intervju med ORF 2 menar även Kurz att invandrare bör få hjälp lokalt i hemländerna och att varje europeiskt land har rätt att vägra invandrare eller bestämma hur många de ska ta emot. Då skulle "integrationen" förbättras och staterna skulle även kunna prioritera familjer i stället för unga män, som dominerat invandringen till Europa.

– Enligt min mening borde varje land ha möjlighet att själv bestämma hur många och vilka slags människor de vill acceptera, förklarar han.

Att tvinga stater som inte vill ta emot invandrare att ändå göra det är meningslöst, menar Kurz, eftersom migranterna ändå inte kommer stanna där om deras slutmål är ett annat land, som bidragsgenerösa Sverige. Vill till exempel Ungern ta emot färre, och bara kristna invandrare, så ska de få göra det, säger han. Frivillighet är det enda sättet att få invandringen till EU att fungera, enligt Kurz.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Småföretagare dör ofta i fattigdom

Överrepresenterade i gruppen fattigpensionärer.. De har sällan råd att ta ut lön och tvingas ofta jobba tills de dör.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Missar aldrig chansen att utmåla oss som monster. Joakim Andersen har läst Jim Goads nya bok Whiteness – The original sin.0 Plus

Vetenskap

Språkbegåvade har tjockare hjärna. Ju tjockare hjärnbark desto enklare lära sig nytt språk.0 

Kultur

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus

Sagan om ringen anklagas för att vara rasistisk mot orcher. Författare menar att fantasyromanens kannibalistiska figurer är utsatta för "diskriminering".0 Plus