Stora buskar tros orsaka våldtäktsvåg i Borås

Publicerad 3 november 2013 kl 21.48

Inrikes.Flera unga flickor har det senaste året utsatts för våldtäkter i Borås stadspark. Nu förs diskussioner om huruvida det kan vara parkens stora rhododendronbuskar som är den stora boven i dramat.

Gilla artikeln på Facebook

Monika Linnros, kurator på Stödcentrum för unga, skriver i Borås Tidning att hon bara det senaste året talat med tre högstadieflickor som berättat att de utsatts för våldtäkter parken.

Övergreppen har ibland skett mitt på dagen i skydd av det det täta buskaget.

Föreningen har nu lämnat in en skrivelse till tekniska förvaltningen angående de insynsskyddade rhododendronbuskarna, som man menar inbjuder till våldtäkter andra brott.

”Vi ser det som ett stort problem att det i Borås stads offentliga miljö finns platser som på detta sätt inbjuder till brott som får mycket stora konsekvenser för unga personers liv", står det i skrivelsen.

Nu kräver Johan Magnusson, enhetschef på kommunala fält- och ungdom, att alla rhododendronbuskage i Stadsparken ska tas bort.

Åke Johansson, före detta stadsträdgårdsmästare, håller dock inte med om att det är en rimlig lösning på problemet. I en debattartikel påpekar han att Stadsparken är Borås enda kvarvarande 1800-talspark och att endast små detaljer ändrats sedan dess.

"Av någon underlig anledning ger man sig på ett buskage i Stadsparken som tydligen skulle lösa såväl brottslighet som kriminalitet. Tar man ner ett buskage så flyttar givetvis brottsligheten till en annan plats. Vi kan väl inte ta ner all vegetation för att tillfredsställa denna kommunala enhet? Nog borde väl såväl denna enhet som polisen istället försöka se vad det stora problemet är med brottsligheten. Det kanske skulle vara en bättre sysselsättning än att ge sig på buskage i Stadsparken", skriver Johansson.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

NPC – nya memen som får vänstern att se rött

PK-personer utmålas som förprogrammerade floskelspridare. Twitter försöker kväsa satirkampanjen – stänger av tusentals konton.0 

Ekonominyheter

Nu kostar nybyggda lägenheter lika mycket som gamla

Nya bostadssituationen i Stockholm.. "Rimligt att anta att trenden snart syns även på andra håll i landet."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Mer från Inrikes

Paypal-grundare kan bli Trumps ambassadör i Sverige

Miljardären Ken Howery, 42, har nominerats till posten.. "Kan innebära att vi får se ett ökat samarbete mellan länderna."0 

Feministisk teater ska lära skolbarn om "fittan"

Vrålar om det kvinnliga könsorganet och särar på benen framför skolelever.. "Det funkar jättebra att göra teater om för barn från åtta, nio år och det var något som vi kände behövdes."0 

Sidor

Vetenskap

Fyndet: Fossiler efter 700 miljoner år gamla djur. Studie bekräftar forskning som tidigare inte godtogs av det vetenskapliga samfundet.0 

Svenska forskare ska testa "PK-robotar" på äldreboenden. Nya "kulturkompetenta" robotarna skyr "stereotyper".0 Plus

Kultur

Pippi Långstrump skrivs om: Blir hemlös rom i Rinkeby. Flyttar från Villa Villekulla till övergiven bil i förorten.0 

Alla gamla svenska tidningar snart gratis på nätet. Svenska pressarvet kan digitaliseras tack vare donation.0