Socialminister Annika Strandhäll (S).

Strandhäll: "Jag är arbetarklass" – tjänar 136.000 kronor i månaden

Publicerad 10 augusti 2018 kl 14.30

Inrikes. Socialminister Annika Strandhäll (S) har hamnat i blåsväder på Twitter sedan hon bland annat kallat sig själv "arbetarklass" samtidigt som hon får ut ministerlön.
– 136.000 kronor i månaden är tydligen sossarnas nya definition av arbetarklass, svarar Ungsvenskarnas talesperson Tobias Andersson på Twitter.

Gilla artikeln på Facebook

Det hela började med att Annika Strandhäll spred vidare ett Twitterinlägg om att "många adopterade och andra utlandsfödda får i dagarna post" från Alternativ för Sverige.

AFS partiledare Gustav Kasselstrand svarade med att kalla Strandhäll för "den inkvoterade sossebimbon" som "sprider lögner om Alternativ för Sveriges återvandringsfolder".

Nationalistpartiet menar att de enda postutskick Alternativ för Sverige gjort är till de som beställt valsedlar på vår hemsida. I övrigt har valfoldrar delats ut av aktivister i människors brevlådor.

Senare replikerade Strandhäll att "I dag har jag blivit kallad häxa, idiot o inkvoterad sossebimbo här på Twitter av Afs partiledare och följare".

Diskussionen tog inte slut där. Kasselstrand hävdade bland annat att Annika Strandhäll har "noll arbetslivserfarenhet utanför sossarna", på vilket socialministern svarade att "jag blev partipolitisk aktiv när jag var 39, jag har förmodligen jobbat längre än du levt".

Andra personer lade sig också i diskussionen, och Strandhäll fortsatte försvara sig med att hon arbetat som partipolitiskt obunden tjänsteman, i kommun och socialtjänst med mera.

"Dessutom är jag arbetarklass och skäms inte det minsta för det, tvärtom", påpekade hon sedan.

Kommentaren om arbetarklass, som tycks vara det sista inlägget i diskussionen från socialministern, har fått många att reagera. Detta eftersom ministrar i regeringen tjänar 136.000 kronor i månaden.

"Sluta nu, ni sossetoppar är ingen arbetarklass. Patetiskt att påstå det. Ni är överklass!", skriver en person.

"Du är lika mycket arbetarklass som prinsessan Viktoria", skriver en annan på Twitter.

"136 000 kronor i månaden är tydligen sossarnas nya definition av 'arbetarklass'", skriver Ungsvenskarnas Tobias Andersson.

En del försvarar dock Annika Strandhäll, och påpekar att det faktiskt går att göra "klassresor".


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Rotschild orolig för världsordningen

Dollarn kan sluta vara världsvaluta.. Ledare som Trump samarbetar inte med andra, varnar bankiren.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Sjunkande skolresultat, no go-zoner och ökat våld kan ha en enkel förklaring. Joakim Andersen har läst ny bok om eugenikens nedtystade men välbelagda sanningar.0 Plus

Vetenskap

Hajarna påverkas av dinosauriedödande asteroiden – än idag. Lever ännu med sviterna av en katastrof för 66 miljoner år sedan.0 

Unik svensk miniubåt tas i bruk. Ska studera havsbotten på stora djup.0 Plus

Kultur

Afrikanskättad skådis kan bli nästa James Bond – "Tiden är inne". Producenten öppnar dörren för svart James Bond.0 Plus