Men även judar drabbas och nu uppmärksammas den enligt många totalitära lagstiftningen i Israel.

" />

Men även judar drabbas och nu uppmärksammas den enligt många totalitära lagstiftningen i Israel.

" />

Men även judar drabbas och nu uppmärksammas den enligt många totalitära lagstiftningen i Israel.

" />

Svenskt hemskoleförbud upprör utomlands

Publicerad 5 april 2012 kl 13.31

Politik.Sveriges beslut att förbjuda familjer att bedriva hemundervisning för sina barn upprör utomlands, och speciellt i Israel. Några undantag för religiösa minoritetsgrupper finns inte, vilket leder till att föräldrar som vill hemskola sina barn enligt judisk tradition nu istället tvingas sända dem till vanlig mångkulturell skola i Sverige.

Gilla artikeln på Facebook

Religionsfriheten är hotad i Sverige, skriver den israeliska tidningen Arutz Sheva i en artikel som fått många arga läsarkommentarer.

I januari i år fick en familj i Göteborg, som tidigare bedrivit hemundervisning för sina barn med hjälp av en nätbaserad judisk skolplattform, ett föreläggande från kommunen där föräldrarna hotades med vite om 16 000 kronor per vecka som barnen inte dök upp i den ordinarie svenska skolan, skriver Arutz Sheva.

- Sverige är inte speciellt tolerant när det kommer till religiösa skillnader, säger Leah Namdar som är mamma till barnen. Hon menar att det långvariga förbudet mot kosherslakt och nya lagar som begränsar möjligheten till omskärelse är varningstecken på vad hon menar kan bli "det sista kriget mot kommunismen".

- Vi är två föräldrar som slåss mot myndigheterna för rätten att ge våra barn judisk undervisning, säger hon till Lubavitch.com.

Guy Linderman, en svensk medborgare av judisk börd, säger till tidningen att han inte tycker att lagen ska tillämpas på familjen i Göteborg. Däremot stödde han lagen när den skapades, i syfte att tvinga Sveriges invandrarbefolkning från tredje världen att gå i skolan.

- Många av dem har vuxit upp med analfabeter som inte stava till sina egna namn, säger han till Arutz Sheva.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Ulf Kristersson: Svenska elever behöver lära sig arabiska

Fördömde även våldsbrotten i sin barndomsstad Malmö. "Det är som en scen ur en gangsterfilm. Men det är vardag i landets tredje största stad.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Jan Tullberg om en ideologi som håller på att spåra ur i auktoritär globalism.0 

Vetenskap

Nu skickas svenska instrumentet till månens baksida. Lyfter under kvällen svensk tid.0 Plus

Världens äldsta spår av pest hittat – i svenska Falköping. Forskare gjorde fyndet i 5.000 år gammal grav.0 

Kultur

Sagan om ringen anklagas för att vara rasistisk mot orcher. Författare menar att fantasyromanens kannibalistiska figurer är utsatta för "diskriminering".0 Plus

Unikt Linnéporträtt tillbaka i Sverige. Kända teckningen har varit på villovägar under en okänd tid.0